Ana SayfaDünyaKuzey İrlanda’da evlilik eşitliği ve kürtaj hakkı yasalaştı

Kuzey İrlanda’da evlilik eşitliği ve kürtaj hakkı yasalaştı

HABER MERKEZİ – Kuzey İrlanda’da evlilik eşitliği ve kürtaj hakkı yasalaştı. Yeni düzenlemeye göre yasalar 2020’de hayata geçirilecek.

Britanya parlamentosu, Temmuz ayında Kuzey İrlanda’daki kürtajın suç kapsamından çıkarılmasını, evlilik eşitliği için ‘medeni birliktelik’ yasasını onaylamıştı.

Kuzey İrlanda hükümetine 21 Ekim’e kadar reform yapması ve Britanya’daki diğer hükümetlerin yasalarına uyum sağlaması için süre tanınmıştı.

Euronews’te yer alan habere göre getirilen değişikleri engelleme başvurusunun 21 Ekim Pazartesi gece yarısı 00:00’dan sonra süre aşımına uğramasıyla, Kuzey İrlanda’da evlilik eşitliği ve kürtaj yasallaşmış oldu.

Uluslararası Af Ögütü Kuzey İrlanda Proje Yöneticisi Grainne Teggart, Pazartesi gece yarısından birkaç saat önce Twitter’dan yaptığı paylaşımda, “Bu gece yarısı bir tarih yazılmış olacak” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Kuzey İrlanda’daki Demokratik Birlik Partisi (DUP) lideri Arlene Foster, bu değişikliğe ilişkin gazetecilere, “Bugün çok üzücü bir gün” değerlendirmesinde bulundu.

Britanya parlamento üyesi Julian Smith, Kuzey İrlanda’da kürtaj hizmetlerine erişim için yasaların 31 Mart 2020’ye kadar uygulanmaya hazır olacağını açıkladı.

Evlilik eşitliğinin yasal çerçevesi ise 13 Ocak 2020’den önce belirlenmiş olacak.

Previous post
12 oldu: HDP yönetimindeki dört belediyeye daha kayyum
Next post
Eşi duyurdu: Mustafa Yılmaz da Ankara Emniyet Müdürlüğü'ndeymiş