Ana SayfaÇalışma YaşamıMaltepe Belediyesi işçileri, işten çıkarmalara karşı oturma eylemi başlattı

Maltepe Belediyesi işçileri, işten çıkarmalara karşı oturma eylemi başlattı

HABER MERKEZİ – Maltepe Belediyesi’nde işten çıkarılan işçiler Aydınevler şantiyesinde oturma eylemi başlattı. Polisin dün gece müdahale ettiği oturma eyleminde üç işçi gözaltına alındı. İşçiler ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, işçilerin eylemi de devam ediyor.

İstanbul’un CHP’li Maltepe Belediyesi’nde toplu iş sözleşmesinin hükümleri yerine getirilmediği ve haksız işten çıkarmalar yaşandığı gerekçesiyle işçiler iş bırakma eylemi başlattı.

Maltepe Belediyesi bünyesinde çalışan ve 6 Ekim günü işten atılan DİSK/Genel-İş Sendikası İstanbul 2 No’lu Şube Yöneticisi Alkan Okuducu’ya destek veren üç işçi de işten çıkarılmıştı.

İşten atmaların ardından diğer işçiler ve sendika yöneticileri, temizlik işçilerinin Maltepe’de bulunan şantiyesinde oturma eylemine başladı.

Eyleme, DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve HDP Milletvekili Musa Piroğlu da destek verdi.

Aydınevler’de bulunan şantiyede oturma eylemi yapan işçilere müdahale eden polis, üç işçiyi gözaltına aldı.

“İşçilere gözdağı vermek istiyorlar”

İşten çıkarılan İşçi Temsilcisi Ali Sönmez ise burada yaptığı açıklamada “Düzmece bir şekilde iş akdimiz feshedildi. İşçilere gözdağı vermek istiyorlar” dedi.

Sönmez, ortada çok büyük bir yanlış var olduğunu ve bu yanlıştan vazgeçilmesi gerektiğini vurgulayarak “Alkan Okuducu arakadaşımız direnişe geçti. Toplusözleşmenin uygulanması için mücadele ediyordu. İşveren buradaki sendikal mücadeleyi dağıtmaya çalışıyor, bunun karşısında duracağız” ifadelerini kullandı.

Çerkezoğlu: Belediyeyi sorumluluğa davet ediyoruz

Gözaltına alınan işçilerin götürüldüğü karakol önünde açıklama yapan DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Belediye yöneticilerinin görevi sorun çözmektir. Hele ki bu sorun belediye hizmetlerini üreten işçilerin sorunu ise bunu çözmek belediyenin sorumluluğudur. Polisle sorun çözülmez. Maltepe Belediyesi’ni sorumluluğa davet ediyoruz” dedi.

Belediyeden açıklama

Maltepe Belediyesi tarafından yapılan açıklamada ise “İş akdi feshedilen işçilerin, MATAŞ A.Ş. tarafından Temizlik İşleri Müdürlüğüne bağlı personele yönelik düzenlenen yemekli bilgilendirme toplantısına katılan işçilere baskı uyguladığı ve hakaret ettiği tespit edilmiştir” iddia edildi.

Öte yandan gözaltına alınan işçiler emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.




Önceki Haber
Gazeteci Mehmet Sıddık Damar da tahliye edildi
Sonraki Haber
İzmir'de iş cinayeti: Yük asansöründe sıkışan Suriyeli işçi hayatını kaybetti