Ana SayfaÇalışma YaşamıMaltepe Belediyesi işçilerinin iş bırakma eylemi büyüyor

Maltepe Belediyesi işçilerinin iş bırakma eylemi büyüyor

HABER MERKEZİ – Maltepe Belediyesi’ndeki iş bırakma eylemine Veteriner, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri birimlerinde çalışan işçiler de katıldı.

İstanbul’daki Maltepe Belediyesi’nde çalışan temizlik işçilerinin, Toplu İş Sözleşmesi’nin hükümleri yerine getirilmediği ve haksız işten çıkarmalar yaşandığı gerekçesiyle başlattığı süresiz iş bırakma eylemi bugün dördüncü gününde.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre sabah saatlerinde temizlik biriminin bulunduğu Aydınevler şantiyesine gelen Maltepe Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Morsümbül, işçilere “Sizinle yaptığımız bir sözleşme yok” dedi.

Bunun üzerine belediyenin Veteriner, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri birimlerinde çalışan işçiler de iş bırakma eylemine dahil oldu.

Aydınevler ve Zümrütevler şantiyelerinde bir araya gelerek belediye önüne kadar yürüyen işçilere, çevredeki esnaf da alkışlarla destek verdi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu Üyesi Kanber Saygılı’nın da destek verdiği yürüyüşün ardından işçilerin belediye önündeki bekleyişi sürüyor.

Belediye yetkilerinin talebi üzerine sendika yöneticileri ve işçi temsilcilerinin saat 15.00’da belediye binasında bir görüşme gerçekleştirileceği belirtildi.

Previous post
Cumhurbaşkanlığı: Basın kartı olmadan da gazetecilik yapılabilir
Next post
Governors Ödülleri sahiplerini buldu