Ana SayfaToplumsal CinsiyetMardin’de cinsel saldırıdan yargılanan polise verilen beraat kararı onandı

Mardin’de cinsel saldırıdan yargılanan polise verilen beraat kararı onandı

HABER MERKEZİ – Mardin’de bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan ardından da tehdit eden B.K. isimli özel harekat polisi için verilen beraat kararı, Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi tarafından da onandı.

Mardin’in Derik ilçesinde bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakan özel harekat polisi B.K., “Nitelikli cinsel saldırı” suçundan 12 yıla kadar hapis istemiyle yargılandığı davadan 8 Şubat 2018’de beraat etmişti.

Mardin 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından verilen beraat kararı, kadının avukatının talebi üzerine istinaf mahkemesine gönderildi.

Ayrıca yine avukatlarının talebi üzerine Gaziantep Bölge Adliye Mahkemesi’nde dava duruşmalı yapılmaya başlandı.

Davanın duruşması dün Antep’teki mahkemede yapıldı.

Duruşmaya mağdur kadının avukatları ve sanık özel harekat polisi B.K.’nin avukatları katıldı.

Kadının avukatları B.K.’nin üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olduğunu ve kadının olay günü cinsel saldırıya maruz bırakıldığını ve darp edildiğini söyledi.

Alınan raporlarla da sanığın üzerine atılı suçu işlediğini belirten avukatlar sanık hakkında “Nitelikli Cinsel Saldırı” suçundan ceza verilerek, tutuklanmasını istedi.

Sanık B.K.nin avukatları ise, sanığın beraatını talep etti.

İstinaf Mahkemesi, sanığın üzerine atılı suçu işlediği yönünde “yeterli delil olmadığı”nı savunarak yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onadı.

Ne olmuştu?

Kadın, 9 Mayıs 2017 tarihinde özel harekat polisi B.K. tarafından cinsel saldırıya maruz bırakılmış ve şikayeti sonucu B.K. hakkında ‘Nitelikli cinsel saldırı’ suçundan 12 yıl hapis istemi ile dava açılmıştı.

Ancak savcılığın üç kez tutuklama talebinde bulunduğu B.K., tutuklanmamış, polis arkadaşları ile beraber kadını tehdit etmişti.

Van Kadın Derneği’nden (VAKAD) Songül Özinver’e konuşan kadın, can güvenliğinin olmadığını belirterek adalet çağrısında bulunmuştu.

Cinsel saldırıya maruz bırakılan kadın 7 Şubat 2017’de  intihar teşebbüsünde bulunmuş ve hastanede tedavi edilmişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Manisa’da şirket kuran Volkswagen: Türkiye ile anlaşma henüz sonuçlanmadı
Sonraki Haber
Guy Ritchie’nin yeni filmi: “The Gentlemen”