Ana SayfaGüncelMehmet Akif Büyükatalay imzalı “Oray” vizyona giriyor

Mehmet Akif Büyükatalay imzalı “Oray” vizyona giriyor

HABER MERKEZİ – Mehmet Akif Büyükatalay imzalı “Oray”, 18 Ekim’de vizyona giriyor. Film, bu yıl Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülüne layık görülmüştü.

Almanyalı yönetmen Mehmet Akif Büyükatalay’ın ilk uzun metrajlısı olan Oray, dünya prömiyerini yaptığı 69. Berlin Film Festivali’nde En İyi İlk Film ödülünü kazanmıştı.

Film, 18 Ekim Cuma günü Başka Sinema dağıtımıyla vizyona giriyor.

Avrupa’da yaşayan göçmenlerin karşılaştıkları sorunlara değinen Büyükatalay, Oray ile “Almanya’da, Batılı, demokratik, seküler bir ülkede Müslüman olmak, din yoluyla kendini ifade etmek istemek ne demek?” sorusuna yanıt arıyor.

Oyuncu kadrosunda Zejhun Demirov, Deniz Orta, Cem Göktaş’ın olduğu filmin sinopsisi ise şöyle:

“Almanya’da gurbetçi bir ailenin oğlu olan Oray, ilk gençlik yıllarında suça bulaşmış, hapis yatmıştır. Eşi Burcu’yla mutluluğu yakaladığı yeni hayatında eski alışkanlıklarından uzak durmaya çalışır. Bir yandan da Almanya’daki İslamcı akımlara kapılır. Eşiyle tartıştığı bir gün İslam’a göre boşanma anlamına gelen ‘boş ol’ sözlerini söyler. Danıştığı imama göre üç ay eşinden uzak kalması gerekmektedir. Köln’e gidip üç ayın geçmesini bekler, fakat Köln’de danıştığı başka bir imam tamamen ayrılmaları gerektiğini öne sürer.”


Bu haberde FilmLoverss’tan da yararlandık.

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İstanbul'da 8. kattaki evinin balkonundan düşen Dilber Ayçiçek Çeçen yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Fotoğrafın doğası, ortaklığın üretimi: "Fermantasyon"