Ana SayfaGüncelMeksika’daki sağlık sistemine bir bakış: “Midnight Family”

Meksika’daki sağlık sistemine bir bakış: “Midnight Family”

HABER MERKEZİ – Sundance Film Festivali’nde dikkat çeken belgesellerden “Midnight Family”, Meksika’daki sağlık sistemine ışık tutuyor. Ödüllü belgeselin fragmanını haberimizde bulabilirsiniz.

23 Ocak-2 Şubat tarihleri arasında düzenlenen Sundance Film Festivali, bu yıl dikkat çekici belgesellere de ev sahipliği yaptı.

Festivalde izleyici karşısına çıkan ve beğeniyle karşılanan bu belgesellerden biri de “Midnight Family” oldu.

Festivalin ABD-Belgesel bölümünde Jüri Özel Ödülü’ne (Görüntü Yönetimi) layık görülen “Midnight Family”, Sundance’in ardından Hong Kong, Sydney ve Melbourne gibi festivalleri de ziyaret etti.

Özel bir ambulans işleten bir ailenin hikayesi

FilmLoverss’ın haberine göre Luke Lorentzen‘in yazıp yönettiği film, izleyicileri Meksika’nın başkentindeki zengin semtlerine götürüyor ve burada özel bir ambulans işleten Ochoa ailesinin hikayesini anlatıyor.

Ambulansların yüzde 50’sinden fazlasının özel sektöre ait olduğu bu şehirde ayakta kalmaya çalışan Ochoa ailesi, yardıma ihtiyaç duyan hastalara kamu kuruluşlarına ait ambulanslardan önce ulaşmak için her gece heyecan dolu bir maceraya atılıyor.

Bir yandan yozlaşmış polislerle uğraşırken bir yandan gelir kaynağı olarak gördükleri hastalara hızlıca ulaşmaya çalışan Ochoa ailesi, işlerini ayakta tutabilmek için etik kurallarına pek de uymayan kararlar almak zorunda kalıyor.

Meksika’daki sağlık sisteminin ‘karanlık yüzüne’ ışık tutan “Midnight Family”den yayınlanan fragmanı aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Previous post
104 mülteciyi taşıyan kurtarma gemisi sığınacak liman arıyor
Next post
Bağdadi'nin öldürülmesi: "Türkiye sınırına nasıl ve ne şekilde geldi?"