Ana SayfaGüncelMersin’de Ürdünlü çocuğa tokat atan kişi ev hapsine çarptırıldı

Mersin’de Ürdünlü çocuğa tokat atan kişi ev hapsine çarptırıldı

HABER MERKEZİ – Mersin’de 5 yaşındaki Ürdünlü bir çocuğa tokat atan Nadir K., ev hapsine çarptırıldı.

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Akdeniz mahallesindeki bir parkta önceki gün çocuklar arasında kavga çıkmış, parka gelen Nadir K. isimli bir şahıs, 5 yaşındaki Ürdünlü bir çocuğa tokat atmıştı.

Gözaltına alınan Nadir K. önce serbest bırakılmış ardından tekrardan gözaltına alınmıştı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen Nadir K.’ye mahkemece ev hapsi cezası verildi.

Başsavcılık tarafından karara ilişkin yapılan açıklamada, “Şüpheli N.K. hakkında Mersin Sulh Ceza Hakimliği tarafından verilen ev hapsi kararına Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından itiraz edilmiştir” denildi.

‘Sınır dışı edilecekler’ haberlerine yalanlama

Öte yandan Mersin Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Veysel Topkaya ile Mersin İl Göç İdaresi Müdürü Nalan Yetim şiddete maruz bırakılan çocuğu ve ailesini ziyaret etti.

Topkaya, çocuğun şiddetten dolayı uğradığı travmayı atlatabilmesi için çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Nalan Yetim de bazı basın yayın organlarında yer alan “Aile sınır dışı edildi, edilecekti” şeklindeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını dile getirerek, “Ailenin yasal kalışı bulunmaktadır. Hiçbir sıkıntı yoktur. Ailemiz zaten mağdur durumdadır. Ailemizin yanındayız ve destekçisiyiz” dedi.

‘Şikayette bulunduk, takipçisiyiz’

Ailenin avukatı Hibe Gökalp de konuyla ilgili şikayette bulunduklarını belirterek, yasal sürecin takipçisi olduklarını dile getirdi.

“Konuyla ilgili basında ailenin sınır dışı edildiğine dair bilgiler yer alıyor. Böyle bir şey konu söz konusu değildir. Çocuk, yaşadığı olay nedeniyle siteye ve eve gelmek istemiyor. Psikolojisi yaşanan olaydan dolayı etkilenmiştir. Hukuki anlamda takipte olacağız.”
Previous post
Tunus'ta genel seçimler: Nahda Hareketi sandıktan birinci çıktı
Next post
Eskimeyen Film Günleri 15 Ekim'de başlıyor