Ana SayfaGüncelMersin’de Ürdünlü çocuğa tokat atan kişi gözaltına alındı

Mersin’de Ürdünlü çocuğa tokat atan kişi gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – Mersin’de Ürdünlü 5 yaşındaki bir çocuğa tokat atan erkek gözaltına alınıp serbest bırakıldı. Erkek, çocuğun ailesinin şikayeti üzerine yeniden gözaltına alındı.

Mersin’in Mezitli ilçesindeki Akdeniz mahallesindeki bir parkta önceki gün çocuklar arasında kavga çıktı.

Çocukların yanına gelen Nadir K. adlı kişi, Ürdünlü olduğu belirtilen 5 yaşındaki çocuğa tokat attı.

Çocuk tokat sonra yere düşerken, çocuğun babası T.K. ile de tartışan Nadir K., olay yerine çağrılan polis ekiplerince gözaltına alındı.

Nadir K., gece saatlerinde polis merkezindeki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Çocuğu darp eden Nadir K., çocuğun ailesinin şikayetinin ardından bu sabah yeniden gözaltına alındı.

Öte yandan şiddet anına ilişkin görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasının ardından çok sayıda kişi, Nadir K.’nin ırkçılık ile yargılanması çağrısında bulundu.

Başsavcılık’tan açıklama

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı, konuya ilişkin yazılı açıklamada bulundu.

“Sosyal medyada çıkan ‘Bir erkek şahsın Ürdünlü çocuğa tokat attığı’ yönünde haberler ile ilgili olarak; 2 Türk çocuğu ve 2 Ürdünlü çocuğun bir sebepten ötürü aralarında kavga etmeleri üzerine, Türk çocuklardan birinin dişi kırılmış, diğeri ise basit tıbbi müdahale ile giderilebilecek tarzda yaralanmıştır.
Daha sonra olay yerine gelen ve Türk çocuklardan birinin babası olan N.D. sosyal medyada da görüldüğü üzere Ürdünlü çocuklardan birine vurarak onu yere düşürmüş, yerde de ayağıyla iteleyerek yaralanmasına sebebiyet vermiştir. Ayrıca Ürdünlü çocuğun annesini de omzundan 2 kez iteklemiştir. Ürdünlü çocuğa şiddetli bir şekilde vurarak yere düşmesine sebebiyet veren N.D. isimli şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili gelişmelerden ayrıca bilgi verilecektir.”



Önceki Haber
Üç ilde ev baskınları: HDP'liler gözaltında
Sonraki Haber
Etkinlikleri yasaklanmıştı: KHK'liler Platformu sonuç bildirgesini açıkladı