Ana SayfaEkonomiMoody’s’ten Türkiye değerlendirmesi: Yaptırımlar riski artıracak

Moody’s’ten Türkiye değerlendirmesi: Yaptırımlar riski artıracak

HABER MERKZİ – Moody’s, ABD Başkanı Trump’ın Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonunu gerekçe göstererek Ankara’ya yaptırım uygulamasının Türkiye için ekonomik riskleri artıracağını belirtti.

Uluslararası derecelendirme kuruluşu Moody’s, Kuzeydoğu Suriye’deki askeri harekatı nedeniyle Türkiye’ye ABD’nin uygulama kararı aldığı yaptırımların risk yaratacağı uyarısında bulundu.

Kuruluş, söz konusu yaptırımların Türkiye için ekonomik riskleri artıracağını belirtti.

“İki ülkenin ikili ticaret ilişkileri göreceli ılımlı olsa da bu yaptırımlar ve kongreden daha fazla zarar verici tedbir potansiyelinin yatırımcı ve iş hissiyatı üzerindeki muhtemel etkileri ve Türkiye’nin halihazırda yükselen dış güvenlik açığı riskleri nedeniyle Türkiye için ekonomik riskleri artırmaktadır.
“Genel olarak, jeopolitik riskler Türkiye’nin kredi profilinde ani bir bozulma için muhtemel bir tetikleyici olmaya devam edecektir.”

Moody’s, Ankara’nın Washington’ın yanı sıra Avrupa Birliği ile de ilişkilerinde bozulmanın, Türkiye’nin genel kredi profiline yönelik jeopolitik riskin öneminin altını çizdi ve dışsal risklerin Türkiye ekonomisinin zayıf noktası olduğuna vurgu yaptı.

ABD yaptırımları

ABD Başkanı Donald Trump, geçtiğimiz gün Türkiye’nin başlattığı harekât nedeniyle bir dizi yaptırım açıklamıştı.

İkili ticaretten hükümet yetkililerine çeşitli başlıklarda yaptırımlar açıklayan Trump, harekâtı sert bir dille eleştirmiş ve sırada başka yaptırımların olabileceğinin sinyalini vermişti.

ABD Hazine Bakanlığı da Trump’ın yayımladığı Başkanlık Kararnamesi ile getirilen yaptırımların detaylarına yönelik bir açıklama yapmıştı.

Diğer yandan Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Türkiye’ye Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik askeri harekatı nedeniyle yaptırımlar getirilmesini öngören karar tasarısını Perşembe günü Kongre’ye sunacağını açıklamıştı. Tasarıda Türkiye’ye bir dizi askeri ve finansal yaptırım öngörülüyor.


ABD’de Halkbank hakkında iddianame: 6 suçlama yöneltiliyor


Karınca, Dünya
Previous post
Hasankeyf: Tarihin yıkımı ve ‘keşfi’ bir arada
Next post
Venezuela'da muhalif partilerle anlaşma