Ana SayfaToplumsal CinsiyetNadira Kadirova’nın ağabeyi: Şüpheler var, dosya kapatılmasın

Nadira Kadirova’nın ağabeyi: Şüpheler var, dosya kapatılmasın

HABER MERKEZİ – AKP’li Şirin Ünal’ın evinde intihar ettiği iddia edilen Nadira Kadirova’nın ağabeyi, “Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var, bu dosya kapatılmasın” çağrısında bulundu.

AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara Çankaya’da bulunan evinde çalışan Özbekistanlı Nadira Kadirova’nın vekile ait silahla yaşamına son verdiğinin öne sürülmesinin ardından kadının ağabeyi Muhammet Ali Kadirova, dosyanın kapatılmaması için çağrı yaptı.

BirGün’e bir video gönderen Kadirova, “Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var. Lütfen, sizden rica ediyorum, yalvarıyorum, ne olur bu olay bu dosya kapatılmasın” dedi.

“Herkese merhaba, öncelikle hepinize teşekkür ediyorum. Özbekistan’dan selamlarımı iletiyorum. Kardeşimin ölümü ile alakalı şüpheler var. Lütfen, sizden rica ediyorum, yalvarıyorum, ne olur bu olay bu dosya kapatılmasın. Dosyayı kapatmamanızı rica ediyorum. Ne olur yani burada ailecek kahrolduk.
Annem üzüntüden hemen ölebilir. Annem çok kötü durumda ve ilaçlarla, haplarla yanında duruyorum. Annem hemen ölebilir. Sizlerden rica ediyorum, bu dosyayı kapatmamanızı rica ediyorum, ne olur. Hepinize teşekkür ediyorum, sevgilerimi saygılarımı sunuyorum.”

‘Konsolosluk zorluk çıkarıyor’

Kadirova ailesinin avukatı Birol Öztürk, önemli gelişmeler ve tanıklar olduğunu belirterek, “Özbekistan’da bulunan Türkiye Konsolosluğu’nun vekaletname konusunda ağabeye zorluklar çıkarttı. Hala dosyaya ulaşamadım ve dosyaya ulaştığımda çok detaylı bir açıklama yapacağım” dedi.

Ne oldu?

Ünal’ın Ankara Çankaya’da bulunan evinde çalışan Kadirova’nın 23 Eylül akşamı vekile ait silahla yaşamına son verdiği öne sürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin yaptığı açıklamada ‘silahla gerçekleştirilmiş bir intihar’ ifadesini kullandı.

Kadirova’nın yakın bir arkadaşı ise olaydan önce ev işçisi kadının kendisine Ünal’ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini öne sürdü.

Son olarak Kadirova’nın ailesinin avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, ailenin avukatlığından istifa ettiğini açıkladı.


Nadira Kadirova’nın avukatı: Savcılık gerekli araştırmayı yapmıyor

Nadira Kadirova’nın avukatı istifa etti

‘Şüpheleri’ sıralayan İHD’den Nadira Kadirova için çağrı

Previous post
Nobel Fizik Ödülü sahiplerini buldu
Next post
Kılıçdaroğlu: Tezkereye içimiz yana yana "evet" diyeceğiz