Ana SayfaCezaevleriOperasyonu protesto eden 57 tutukluya hücre cezası

Operasyonu protesto eden 57 tutukluya hücre cezası

HABER MERKEZİ – İzmir Şakran T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 57 tutukluya, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonunu protesto ettiği için 11’er gün hücre cezası verildi. Ayrıca tutuklular hakkında soruşturma açıldı.

İzmir Şakran T Tipi Kapalı Cezaevi’nde 57 tutukluya, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik operasyonunu protesto ettiği için disiplin soruşturması açıldı.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, cezaevi idaresince tutuklulara 11’er gün hücre cezası verildi.

Ayrıca tutuklular hakkında “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla savcılık tarafından soruşturma da açıldı.

Hücre cezası alan tutuklulardan biri olan Hüseyin Cığ, bugün annesi Fatma Cığ’ı arayarak, yaşadıkları hak ihlallerini anlattı.

Anne Cığ oğlunun kendisine, “Rojava yönelik operasyonu protesto ettiğimiz için bize 11’er gün hücre cezası verildi. Şu ana kadar bu ceza uygulanmadı. Ayrıca bizi mahkemeye de çıkaracaklar” dediğini söyledi.

Oğlunun PKK Lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecride karşı açlık grevine de girdiğini ve oğlu ile diğer tutukluların cezaevinde sürekli hak ihlallerine maruz kaldığını dile getiren anne Cığ, tüm siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

Anne Cığ, “Bu zulmün bitmesi için protesto eylemi yapmışlar. Bu zulme karşı ise 11’er gün hücre cezası verildi” diye konuştu.




Önceki Haber
Kandıra Cezaevi'nde ‘adaba uygun’ giyim cezası: “Usule aykırı, erkek egemen zihniyetin ürünü”
Sonraki Haber
Hürriyet 20 gazeteciyi 'tebligatla' işten çıkardı