Ana SayfaGüncelParis’teki 2005 isyanlarından esinlenen bir film: “Les misérables”

Paris’teki 2005 isyanlarından esinlenen bir film: “Les misérables”

HABER MERKEZİ – Cannes’da Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen “Les misérables”dan yeni fragman yayınlandı. Ladj Ly imzalı film, En İyi Uluslararası Film Oscarı için Fransa’nın aday adayı.

En İyi Uluslararası Film Oscarı için Fransa’nın aday adayı olan “Les misérables”, Mali doğumlu Ladj Ly’ın ilk uzun metrajlısı.

“Les misérables”, aynı zamanda dünya prömiyerini yaptığı 72. Cannes Film Festivali’nden Jüri Özel Ödülü ile dönmeyi başarmıştı.

Yönetmenin Fransa’nın en önemli ödüllerinden César’larda En İyi Kısa Film kategorisinde aday gösterilen aynı adlı kısa filminden uyarladığı “Les misérables”, Paris’teki 2005 isyanlarından esinleniyor.

Film izleyicileri gerilimin hızla yükseldiği Paris sokaklarına götürürken, işçi sınıfının yaşadığı banliyö semtlerinden biri olan Montfermeil’de geçiyor.

“Les misérables”, bu bölgedeki kolluk kuvvetlerine katılan Stéphane’ın hikayesini anlatıyor.

FilmLoverss’ın haberine göre Stéphane ve ekip arkadaşlarının yaptığı şaibeli bir tutuklama drone tarafından kayda alınınca, işler çok daha karmaşık bir hâl alıyor.

Stéphane’ı Damien Bonnard’ın canlandırdığı filmin oyuncu kadrosunda Alexis Manenti, Djebril Zonga, Steve Tientcheu ve Jeanne Balibar gibi isimler yer alıyor.

La Haine ve City of God gibi filmlere benzetilen “Les misérables”, Türkiye’de 24 Ocak 2020’de vizyona girecek.

Filmden yayınlanan fragmanı ise aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.

Previous post
Hasankeyflilere zorunlu göç dayatması: "Evlerimiz elimizden alındı, ne yapalım?"
Next post
Şehirlerarası otobüste muavin, bir kadını cinsel saldırı ve şiddete maruz bıraktı