Ana SayfaGüncelParkta oynayan çocukların üzerine ateş açan kişi tahliye edildi

Parkta oynayan çocukların üzerine ateş açan kişi tahliye edildi

HABER MERKEZİ – İstanbul Pendik’te parkta oyun oynayan çocuklara ateş açıp birinin yaralanmasına sebep olduğu için tutuklanan Barış B. tahliye edildi.

İstanbul’un Pendik ilçesindeki Dumlupınar Mahallesi’nde 2018’in Ağustos ayında parkta oynayan çocukların üzerine ateş açıp, 7 yaşındaki bir çocuğun yaralanmasına neden olan Barış B., gözaltına alınıp savcılık talimatıyla serbest bırakılmış, ardındansa tutuklanmıştı.

Tedavi altına alınan çocuğun ise sırtındaki kurşunla yaşayacağı belirtilmişti.

Barış B.’nin yargılandığı davanın duruşması Kartal’daki İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya tutuklu sanık ve taraf avukatları katıldı.

Mahkeme başkanı, dava dosyasının Adli Tıp Kurumu 2. İhtisas Dairesi’ne gönderildiğini, ancak istenen raporun gelmediğini belirterek, kayıtlara geçti.

Vurulan çocuğun avukatı Cengiz Tayfur, sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilmesini istedi.

‘Adli kontrol’ ile tahliye

Savcı da tutuklu sanığın üzerine atılı suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu, suç için kanunda öngörülen ceza miktarı göz önüne alınarak tutukluluk halinin devamına karar verilmesini talep etti.

Ardından söz alan sanığın avukatı Aysel Dermencioğlu ise müvekkilinin 15 aydır tutuklu olduğunu belirterek, “Müvekkilin eylemi gerçekleştirdiğine dair net ve kesin delil yoktur. Bu nedenle tutuksuz yargılanmasını talep ediyoruz” dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Barış B.’nin tutuklu kaldığı süreyi ve delillerin toplanmış olmasını dikkate alarak, ‘adli kontrol’ tedbirleri kapsamında tahliye edilmesine karar verdi.

Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı konulmasına karar veren mahkeme heyeti, dosyanın Adli Tıp Kurumu’ndan dönüşünün beklenmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.

Previous post
Katalan siyasetçilere verilen cezalara karşı eylemlerde 170 kişi yaralandı
Next post
UNICEF: 5 yaş altı her iki çocuktan biri gizli açlık yaşıyor