Ana SayfaGüncelPedro Almodóvar ilk İngilizce filmini çekmeye hazırlanıyor

Pedro Almodóvar ilk İngilizce filmini çekmeye hazırlanıyor

HABER MERKEZİ – Bu yıl “Dolor y gloria” ile adından söz ettiren usta yönetmen Pedro Almodóvar, farklı metrajlarda üç yeni film üzerinde çalıştığını açıkladı. Bunlardan biri, yönetmenin ilk İngilizce filmi olacak.

Son filmi “Acı ve Zafer” (Dolor y gloria) ile sinemaseverlerin karşısına çıkan ve övgüler toplayan usta yönetmen Pedro Almodóvar, film çekmeye devam etmek istediğini dile getirdi.

Üç yeni proje üzerinde çalışmaya başlayan yönetmen, ilk İngilizce filmini çekmeyi planladığını da açıkladı.

İspanyol yönetmen Almodóvar, ABD’li bir yazarın beş kısa hikayesinden uyarladığı senaryonun tamamlanmak üzere olduğunu belirtirken, filmin ABD ve Meksika’da geçeceğini açıkladı.

FilmLoverss’ın IndieWire’dan aktardığı habere göre aynı zamanda daha kısa olacak iki farklı proje üzerinde de çalıştığını söyleyen Almodóvar, bunlardan birinin yaklaşık bir saatlik bir orta metrajlı, diğerinin ise 20 dakikalık bir kısa metrajlı olacağını belirtti.

Kariyerinde yeni bir devrin başladığını hissettiğini söyleyen yönetmen, bu devrin belki de bir öncekinden bile daha cüretkâr olacağını ifade etti.

Yönetmenin bu açıklamaları bir sonraki uzun metrajlısının çekimlerine önümüzdeki yıl başlamayı planladığını gösteriyor.

“Konuş Onunla” (Hable con ella), “Annem Hakkında Her Şey” (Todo sobre mi madre) ve “Volver”, yönetmenin unutulmaz filmleri arasında yer alıyor.

“Acı ve Zafer” üzerine

Pedro Almodóvar’ın “Acı ve Zafer”inin başrollerini Penelope Cruz ve Antonio Banderas üstlenirken, filmin oyuncu kadrosunda Asier Etxeandia, Leonardo Sbaraglia, Nora Navas, Julieta Serrano, Cesar Vicente ve Asier Flores gibi oyuncular yer alıyor.

Filmin konusunu oluştururken kendi hayatından yola çıktığını belirten Almodóvar, daha önceki kadın odaklı filmlerinin aksine bu kez hikayeyi erkek karakter üzerinden anlatıyor.

Film, yaşlanmakta olan film yönetmeni Salvador Mallo’nun anılarına ışık tutuyor.

Günümüz ile geçmiş arasında mekik dokuyan film, Mallo’nun 60’lı yıllardaki çocukluğunu, ailesiyle Valencia’da bir köye göç etmesini, ilk aşkını, ilk ayrılığını, unutulmazı unutabilmek için yazmasını, sinema ile tanışmasını ve onun film yapmaya devam etmesini sağlayan boşluğu, içindeki bir türlü kapanmayan boşluğu anlatıyor.

Filmden bugüne dek yayınlanan fragmanları aşağıdaki bağlantılardan izleyebilirsiniz.

Previous post
Kürt sineması üzerine: “Devletsiz Bir Ulusun Sineması”
Next post
Askeri midibüs ile TIR çarpıştı: Bir asker yaşamını yitirdi