Ana SayfaDünyaPentagon: DSG ile birlikte Kuzeydoğu Suriye’deki petrol yataklarını koruyacağız

Pentagon: DSG ile birlikte Kuzeydoğu Suriye’deki petrol yataklarını koruyacağız

HABER MERKEZİ – Pentagon’dan bir yetkili, Suriye’nin kuzeydoğusundaki petrol yataklarının yeniden IŞİD’in eline geçmesini engellemek amacıyla DSG ile koordineli olarak bölgeye asker göndereceklerini açıkladı. Diğer yandan ABD Savunma Bakanı Esper de Deyr ez Zor bölgesine zırhlı askeri araçlar göndereceklerini duyurdu.

ABD’nin, Suriye’nin kuzeydoğusundan çekilme sonrasında bölgedeki petrol yataklarını korumak üzere bölgeye asker göndereceği bildirildi.

Bu adımın Demokratik Suriye Güçleri (SDG) ile koordineli olarak atılacağı kaydedildi.

Adı açıklanmayan bir ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) yetkilisi, “ABD, DSG’li ortaklarımızla koordineli olarak bölgedeki petrol yataklarının yeniden IŞİD ya da diğer istikrar bozucu unsurların eline geçmesini önlemek üzere Suriye’nin kuzeydoğusunda ek askeri güçle konumunu sağlamlaştırmaya kararlıdır” açıklamasını yaptı.

“ABD ve ortaklarımızın IŞİD’e karşı savaştaki en önemli kazanımlarından biri, Suriye’nin doğusundaki petrol yataklarının kontrolünü ele geçirmekti. IŞİD’in yeniden canlanmasını önleyebilmek için bu gelir kaynağına ulaşımını engellemek zorundayız.”

Yetkili, bölgeye gönderilecek asker sayısı ile ilgili bilgi vermedi.

ABD Başkanı Donald Trump daha önce yaptığı bir açıklamada “az sayıda” ABD askerinin petrol yataklarını korumak üzere Suriye’de kalmaya devam edeceğini belirtmişti.

Pentagon yetkilisinin açıklaması, ABD askerlerinin çekilmesinin ardından Rusya’ya bağlı birliklerin bölgede devriyelere başlaması akabinde geldi.

DSG’den ise söz konusu açıklamalara ilişkin bir doğrulama gelmedi.

Esper: Deyr ez Zor bölgesine zırhlı askeri araçlar gönderilecek

Öte yandan ABD Savunma Bakanı Mark Esper, Kuzeydoğu Suriye’nin Deyr ez Zor bölgesindeki pozisyonlarını güçlendirmek için bazı adımlar atacaklarını söyledi.

Esper, bu kapsamda söz konusu bölgeye zırhlı askeri araçlar göndereceklerini duyurdu.


Bu haberde DW Türkçe‘den yararlandık.
Previous post
Rusya'dan ardı ardına 'Soçi Mutabakatı' açıklamaları
Next post
21 aydır tutukluydu: Gazeteci İdris Yılmaz'a tahliye