Ana SayfaGüncelPolis, açıklama yapmak isteyen HDP’li vekilleri kalkanlarla ablukaya aldı

Polis, açıklama yapmak isteyen HDP’li vekilleri kalkanlarla ablukaya aldı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır’da HDP’lilerin, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik düzenlediği operasyona ilişkin yapmak istedikleri açıklama engellendi. HDP’li vekilleri kalkanlarla abluka altına alan polis, çevredeki yurttaşları da iteleyerek uzaklaştırdı.

HDP’li milletvekillerinin Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesi Ofis Semti’nde bulunan ACZ Plaza’nın önünde, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye gerçekleştirdiği ve ‘ateşkes’ sürecine giren operasyonlara dair yapmak istediği açıklama polislerce engellendi.

Polis, ACZ Plaza’nın önüne gitmek isteyen milletvekilleri Musa Farisoğulları, İmam Taşçıer, Feleknas Uca ve HDP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Zeyyat Ceylan’ı abluka altına aldı.

Açıklamanın yapılacağı yere farklı yönden gelen milletvekilleri Semra Güzel, Dersim Dağ ve Saliha Aydeniz ise AZC Plaza önüne varmadan Sanat Sokağı’nın başında ablukaya alındı.

Kalkanlarını kullanarak oluşturduğu çember içine aldığı milletvekillerinin çıkışına izin vermeyen polis, çevredeki yurttaşları ve gazetecileri de bağırıp, itekleyerek uzaklaştırdı.

Polislere tepki gösteren HDP’li vekil Saliha Aydeniz, “Zorbasınız, ama bilin ki bu zorbalık sizin gidişiniz olacak. İşgali görüyorsunuz değil mi? bir basın açıklaması yapmamıza bile tahammül edemiyorlar. Rojava’da çocuklar ölüyor” dedi.

Feleknas Uca ise “Ülkede böylesi bir ambargo görülmedi. Rojava işgaline karşı sesimizi çıkarmamıza izin verilmiyor. Rojava savaşına karşı direnmek yaşamaktır” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Polis, HDP milletvekillerini açıklama yapmamak koşuluyla, kalkanlarla oluşturulan polis çemberinden çıkmalarına izin verdi.

Previous post
Kürtçe konuştuğu için ırkçı saldırıya uğramıştı: Suç duyurusuna takipsizlik
Next post
CANLI BLOG | ‘Ateşkes’ kararı devrede, gözler Soçi'de: Neler oluyor?