Ana SayfaGüncelPutin’den IŞİD uyarısı: Türkiye’nin durumu kontrol altında tutabileceğinden emin değilim

Putin’den IŞİD uyarısı: Türkiye’nin durumu kontrol altında tutabileceğinden emin değilim

HABER MERKEZİ – Rusya Devlet Başkanı Putin, operasyon nedeniyle IŞİD’lilerin kaçabileceği uyarısında bulunarak, “Türkiye’nin durumu kontrol altında tutabileceğinden emin olmadığını” söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye operasyonuna dair uyarılarda bulundu.

Türkmenistan ziyareti sırasında yaptığı açıklamada Putin, “Türkiye’nin durumu kontrol altında tutabileceğinden emin olmadığını” söyledi.

“Suriye’nin kuzeyinde IŞİD militanlarının bir araya toplanmış olduğu bölgeler bulunuyor. Şimdiye dek onların gardiyanlığını Kürt askeri oluşumlar yapıyordu. Şimdiyse Türk ordusu bu bölgeye giriyor, Kürtler söz konusu kampları bırakıyor. Bunun neticesinde onlar da (IŞİD’ciler) kaçabilir. Türk ordusunun bu durumu çabucak kontrolü altına alıp alamayacağından emin değilim.”

“Türkiye’nin operasyonunun IŞİD’in dirilmesine neden olabileceği” uyarısı yapan Putin, “IŞİD’ciler (kaçarlarsa) nasıl ve nereye yönelecekler, Türkiye topraklarından mı yoksa Suriye’de kimsenin denetiminde olmayan yerlerden mi geçecekler ya da Irak yahut başka ülkelerin topraklarından mı geçip yollarına ilerleyecekler?” diye sordu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov da Türkiye’nin askeri operasyonunun Suriye’deki mevcut istikrarsızlığın daha da ileriye gitmesine izin vermemesinin önemli olduğunu söyledi.

Erdoğan’a çağrı yapmıştı

Putin, operasyonun başladığı 9 Ekim’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la bir telefon görüşmesi yapmıştı.

Bu görüşmede Putin, söz konusu operasyonun Suriye’deki krizin çözümü için ortaya konmuş ortak çabalara zarar vermemesi adına, Türk tarafına “durumu enine boyuna tartma” çağrısında bulunmuştu.


Operasyonun birinci gününde neler oldu?

Kuzey Suriye’ye operasyonda ikinci gün


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Nobel Barış Ödülü sahibini buldu
Sonraki Haber
Gözaltına alınan Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu Onursal Başkanı Turgut Öker serbest bırakıldı