Ana SayfaKültür-SanatRessam kadınlar Sur sokaklarını dengbej ve Şahmeran figürleriyle renklendiriyor

Ressam kadınlar Sur sokaklarını dengbej ve Şahmeran figürleriyle renklendiriyor

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Sur’da ressam kadınlar, ilçenin duvarlarını dengbej Fatma İsa ve Şahmeran figürleriyle renklendiriliyor. Kadınlar amaçlarının sokakları güzelleştirerek toplumsal cinsiyet farkındalığı yaratmak olduğunu söylüyor.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde ressam kadınlar, Iva Kültür Merkezi ve ilçe belediyesinin desteğiyle kentin duvarlarına resim yapıyor.

Sur’un tarihi sokaklarına dengbej Fatma İsa ve Şahmeran figürleri çizen kadınlar, amaçlarının sokakları güzelleştirerek toplumsal cinsiyet farkındalığı yaratmak olduğunu ifade ediyor.

Şimdiye kadar Dengbej Evi Sokağı, Laleş Sanat Merkezi ve Duçem Sokak duvarlarına figürler çizen kadınlar, “Bizler Sur duvarlarına kadın figürleri resmettik. Bir çalışmamız Şahmeran’dı. Şahmeran efsanesi, bu bölgede en bilindik efsanedir. Başka bir sokağımızın duvarına da dengbej Fatma İsa’yı resmettik. Kürtler için dengbejliğin ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Biz kadınlarda buradan yola çıkarak hem kültürümüze hem de kadın dengbejliğin önemine vurgu yaptık” diyor.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Sur Belediyesi Eşbaşkanı Filiz Buluttekin “Sur’un tarihini koruyarak ve kültürel yapısına uygun kadın figürler resmedildi. Şimdilik belirlenen birkaç sokakta çalışma yapıldı ama daha sonra bu çalışmalar devam edecektir. Sokaklarımızı kadınlar güzelleştirdi ve güzelleştirmeye devam edecekler” diye belirtiyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kamerun'da heyelan: En az 42 kişi öldü, yarısından fazlası çocuk
Sonraki Haber
Erdoğan'dan ABD'ye “yaptırım” ve “1915” tasarıları tepkisi