Ana SayfaÇalışma YaşamıSakarya’da ırkçı saldırı: Mevsimlik işçi Şirin Tosun yaşamını yitirdi

Sakarya’da ırkçı saldırı: Mevsimlik işçi Şirin Tosun yaşamını yitirdi

HABER MERKEZİ – Çalışmak için geldiği Sakarya’da uğradığı silahlı saldırı sonucu ağır yaralanan tarım işçisi Şirin Tosun hayatını kaybetti. Tosun’un avukatı saldırganların Diyarbakırlılara hakaret ettiğini belirterek, bunun ırkçı bir saldırı olduğunu söyledi.

Diyarbakır’dan mevsimlik tarım işçiliği yapmak için Sakarya’nın Karasu ilçesinin Paralı mahallesine gelen Şirin Tosun, 21 Ağustos’ta yanındaki arkadaşı Mahsun Zeren ile birlikte saldırıya uğradı.

Zeren’in aktardığına göre saldırı şöyle gerçekleşti: “M.S.V., Z.A., F.A., T.A., S.I. ve E.M. isimli kişiler, konuşarak yoldan geçen Şirin Tosun ve Mahsun Zeren’e ‘Ne bağırıyorsunuz yüksek sesle’ diyerek sataştı. Altı kişi, iki gence ve Diyarbakırlılara ağır hakaretler etti.”

Kendilerine bu şahıslar tarafından içki şişeleri atılmaya başlanınca Tosun ve Zeren kaçmaya başladı.

Bu esnada Z.A. isimli kişi, üzerinde bulunan ruhsatsız tabancayla 2 el ateş edip, Şirin Tosun’u başından vurdu.

Zeren, M.S.M isimli kişinin de bir süre kendisini kovaladığını ve “Kimseye bir şey söyleme, bunu kendi aramızda halledeceğiz” dediğini aktardı.

Ağır yaralan Şirin Tosun, olay yerine gelen sağlık ekiplerinin müdahalesinin ardından Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Jandarma ekipleri de kaçan saldırganları gözaltına alırken, üçü tutuklandı.

MA’nın haberine göre 40 gündür hastanedeki yoğun bakım ünitesinde tedavi altında olan Tosun, dün gece yaşamını yitirdi.

Tosun, Dicle’nin Kaygusuz Mahallesi’nde aile mezarlığında defnedildi.

Saldırıya ilişkin konuşan Tosun’un avukatı Muhammed Işık, “Saldırganlar, Diyarbakırlılara yönelik ağır hakaretlerde bulunmuşlar. Bu da gösteriyor ki, bu saldırı da ortada hiçbir sebep yokken yapılmış ırkçı bir saldırı” dedi.

Previous post
Bienal'e protesto: "Gerçeği söyleyin!"
Next post
TAYAD'lıların 'Adalet yürüyüşü'ne polis engeli: Altı kişi gözaltında