Ana SayfaDünyaŞam’ın “ordumuza katılın” çağrısına DSG’den özerklik şartı

Şam’ın “ordumuza katılın” çağrısına DSG’den özerklik şartı

HABER MERKEZİ – Şam yönetiminden Demokratik Suriye Güçleri’ne Suriye ordusuna katılma çağrısı geldi. Buna karşın yapılan açıklamada, DSG’nin ordu içerisinde özerk yapıda olması şartı getirildi.

Suriye Savunma Bakanlığı, Demokratik Suriye Güçleri’ne (DSG) Suriye ordusuna katılma çağrısı yaptı.

BBC’nin aktardığına göre bakanlığın açıklamasında, “Suriye toprağını tehdit eden Türk saldırganlığına karşı” ortak direniş çağrısı da yer aldı.

Dün Suriye devlet ajansı SANA tarafından yayımlanan açıklamada bakanlık, orduya katılmak isteyenler için gerekli düzenlemelerin yapılacağını belirtti.

Açıklamada “Suriye ordusu, katılmak isteyen DSG mensupları ve birliklerini bünyesine katmaya hazırdır” ifadesi kullanıldı.

DSG’den entegrasyon için özerklik şartı

Şam yönetiminin çağrısına Demokratik Suriye Güçleri’nden yanıt geldi.

Yapılan açıklamada, entegrasyonunun ancak siyasi çözüm sonucunda mümkün olabileceği dile getirilerek, DSG’nin bölgedeki özerk durumunun korunması ve Suriye ordusunun buna göre yeniden yapılandırılmasının gerektiğinin altı çizildi.

DW Türkçe’nin aktardığı açıklamada, “safların birleştirilmesinin DSG’nin özel statü ve yapısını koruyacak ve tanıyacak bir siyasi anlaşmaya bağlı olduğu” kaydedildi.

Açıklamada ayrıca “bu tür bir adımın Suriye ordusunun yeniden yapılandırılması için sağlam bir mekanizma gerektirdiğine” de dikkat çekildi.


Bu haberde BBC Türkçe’den de yararlandık.
Previous post
Aylardır tecrit altında olan tutukluya ölüm tehditleri
Next post
Erkek egemenliğine karşı kadın emeği: Kibele Tarımsal Üretim Kooperatifi