Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞehirlerarası otobüste muavin, bir kadını cinsel saldırı ve şiddete maruz bıraktı

Şehirlerarası otobüste muavin, bir kadını cinsel saldırı ve şiddete maruz bıraktı

HABER MERKEZİ – Nilüfer Turizm’e ait bir otobüsle İstanbul’dan Ankara’ya yolculuk eden bir kadın, muavin tarafından cinsel saldırı ve şiddete maruz bırakıldı. Diğer yolcuların duruma tepki göstermediğini belirten kadın, erkeğin de araçtan indirilmediğini söyledi.

Üniversite öğrencisi bir kadın, 21 Ekim’i 22 Ekim’e bağlayan gece İstanbul’dan Ankara’ya giden Nilüfer Turizm’e ait bir otobüse bindi.

Kadın, yolculuk esnasında M.B. isimli muavin tarafından cinsel saldırıya ve şiddete maruz bırakıldığını söyledi.

bianet’ten Evrim Kepenek’e konuşan kadın, saldırının ardından muavinin diğer koltuğa geçip uyuyor numarası yaptığını söyledi.

“Ben onu yumruklamaya başladım ve bağırdım. Herkes uyuyordu. En yakınımdaki kişi, üç koltuk ötede oturuyordu. ‘Beni taciz etti, cinsel saldırıda bulundu’ dedim. Otobüs şoförünün yanına gittim. Önce yavaşladı, duruyor gibi yaptı. Sonra durmadı. Muavin de arkada ‘Benim sevgilim’ var diye kendini savundu.”

Ardından Nilüfer Turizm’in müşteri hizmetlerini aradığını belirten kadın, “Durumu anlatırken muavin birden geldi bana saldırdı. Yolcular ise ben fiziksel olarak şiddet görene kadar sesini çıkarmadı. Muavin beni taciz etmediğini, üç dört kez dokunduğunu söyledi. ‘Sen salak mısın ilk seferde uyarsaydın’ diye tepki gösterdi” dedi.

Erkek araçtan indirilmedi

Kadın, sonrasında muavinin araçtan indirilmesini istediğini ancak bu isteğinin yerine getirilmediğini söyledi.

“Dudullu’ya gelince hepimiz araçtan indik. Erkekler indi, herkes muavini dinliyordu, kadınlar da araçtaydı. Kimse beni dinlemiyordu. Oraya Nilüfer Turizm’in temsilcisi geldi ama o da beni dinlemedi. Ben bu muavin araçtan inmezse binmeyeceğim dedim. Ama muavini araçtan indirmediler.
Polisler de ‘Ankara’da suç duyurusu yapın’ dedi. Ben de Ankara’ya yakın bir yerde polisi aradım. Ankara Otogarı’na geldiğimizde polis zaten bizi bekliyordu. Çiftlik Şehit Tugay Can Kızılırmak Polis Merkezi’nden gelmişlerdi. Yaşananları anlattım. İfademi aldılar.”

Kadın ardından erkeğin saldırısına dair de darp raporu aldığını ve bu raporun da şikayet dosyasına eklendiğini ifade etti.

Previous post
Paris'teki 2005 isyanlarından esinlenen bir film: “Les misérables”
Next post
'Soçi mutabakatı'nın ardından: Askeri ve siyasi sonuçları ne olacak?