Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞengül Karaca’yı öldürmekten yargılanan Hasan Aydın beraat etti

Şengül Karaca’yı öldürmekten yargılanan Hasan Aydın beraat etti

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Şengül Karaca’yı pencereden atarak öldürmekten yargılanan Hasan Aydın ‘suçu işlediğinin sabit olmadığına’ karar verilerek beraat ettirildi.

İstanbul’da yaşayan Şengül Karaca 4 Mayıs 2017 günü, öğretmen olarak çalıştığı Firuzağa İlkokulu’nda pencereden düşerek yaşamını yitirdi.

Ardından Karaca’yı pencereden atarak öldürdüğü belirtilen Hasan Aydın tutuklanarak hakkında, “Kasten insan öldürmek” suçundan müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Tutuklanan Aydın kısa süre sonra tahliye edildi.

Aydın’ın tutuksuz yargılandığı davanın karar duruşması Çağlayan’da bulunan İstanbul 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapıldı.

Duruşmaya, sanık Aydın ve avukatı katılmazken, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz hazır bulundu.

Savcının hazırladığı esas hakkındaki mütaalada, market sahibi Harun Ağırman’ın ifadesinde yer alan, sanık Aydın ile Karaca’nın aralarında hiçbir zaman bir tartışmaya veya kavgaya tanık olmadığını söylediği aktarıldı.

Olaya ilişkin 5 Aralık 2018 tarihli bilirkişi raporunda yer alan, “Yere ilk temas eden kısmının ayakları olduğu, bu düşüşün çivileme atlayış olarak tabir edildiğine” dikkat çekildi.

Raporda geçen “Bilirkişi keşfi sırasında yapılan ölçümlerin olayın ‘cinayet mi, yoksa intihar mı’ olduğu yönünde kesin ayrım yapılmasına olanak vermediği” şeklindeki şüpheli bulguya da yer verildi.

Mütalaada, “şüpheden sanık yararlanır ilkesi” gereğince, mahkumiyeti için kesin ve inandırıcı delil bulunmadığından sanığın beraatine karar verilmesini istedi.

Sanık beyanları çelişkili

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı Hatice Boz ise savcının mütalaasına katılmadığını belirterek, sanığın dosya kapsamındaki deliller gereğince cezalandırılmasını talep etti.

“Soruşturma aşamasındaki ifadesi alınan, ancak olaydan kısa bir süre sonra ölmüş olması nedeniyle hazırlık ifadesi okunan tanık Ertuğrul Karakuş, Şengül Karaca’nın bağırtısının ardından iki elin Şengül’ü aşağıya doğru ittiğini gördüğünü belirtmiştir.
Sanık Hasan Aydın da dosyanın hazırlık aşamasında Şengül Karaca ile ilgili olarak ‘Şengül intihar edecek biri değil’ demiştir. Sanığın mahkeme aşamasında ise ‘Son 6 ay içerisinde zaten bunalımdaydı’ şeklinde ifadesi vardır. Ayrıca sanık evin içerisindeki dağınıklığa ilişkin olarak somut bir savunmada bulunamamıştır.”

Sanık Aydın’ın çelişkili beyanlarına dikkat çeken avukat Boz, sanığın üst sınırda cezalandırılarak, tutuklanmasını talep etti.

“Tanık beyanlarına göre, Şengül Karaca’nın intihara meyilli olduğuna dair bir beyan yoktur. Maktulün kendisini pencereden atmasını gerektirecek herhangi somut bir delil yoktur.”

Mahkeme heyeti ise sanık Hasan Aydın’ın üzerine atılı suçu işlediğinin sabit olmadığı gerekçesiyle, beraat kararı verdi.

Mahkeme ayrıca Aydın’ın yurt dışı yasağını da kaldırdı.

Previous post
Ahmet Türk hakkında soruşturma açıldı
Next post
THK'ye kayyum atandı