Ana SayfaGüncelŞırnak’ta zırhlı aracın çarptığı çocuğun engelli kalma riski var

Şırnak’ta zırhlı aracın çarptığı çocuğun engelli kalma riski var

HABER MERKEZİ – Şırnak’ın Silopi ilçesinde zırhlı polis aracı 7 yaşındaki Hamza Öğdem’e çarptı. İki haftadır yürüyemeyen Öğdem’in engelli kalma riski bulunuyor.

Şırnak’ın Silopi ilçesine bağlı Karşıyaka Mahallesi’nde, 9 Ekim’de evinin bulunduğu yolun kenarında duran 7 yaşındaki Hamza Öğdem’e zırhlı polis aracı çarptı.

Çarpmayla birlikte sağ ayak kemiğinde kırıklar oluşan Öğdem, ailesi tarafından İlçe Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada ameliyata alınan Öğdem’in ayağına, kırıklardan kaynaklı 3 demir takıldı.

3 gün sonra hastaneden taburcu edilen Öğdem, olayın yaşandığı günden beri yürüyemiyor.

‘Polisler çarpma sonrası durmadı’

Mezopotamya Ajansı’na konuşan çocuğun annesi Zeynep Öğdem, zırhlı araçta bulunan polislerin çarpma sonrası olay yerinden hızla uzaklaştıklarını söyledi.

Anne Öğdem, “Çarpma sonrası oğlumun durumu iyi değildi. Hastaneye kaldırdıktan sonra direk ameliyata alındı. Sağ ayak kemiğinde çok sayıda kırık oluştu. 15 gündür sürekli pansumana götürüyoruz ve oğlum acı çekiyor” dedi.

Hastanedeki tedavisinin ardından çocuğunun durumunun iyiye gideceğine inandıkları için polisler hakkında suç duyurusunda bulunmadıklarını kaydeden Öğdem, bu durumdan pişman olduğunu da söyledi.

Engelli kalma riski var

Doktorların çocuğunun bir kez daha ameliyata alınması gerektiğini söylediklerini belirten Öğdem, Hamza’nın engelli kalma riskinin de bulunduğunu ifade etti.

“Oğlum onlardan kaynaklı şimdi yürüyemiyor ve kendi yaşıtları gibi oynayamıyor. Bildiğim kadarıyla iki polis hakkında herhangi bir soruşturma da başlatılmamış. Oğlum bir daha yürüyemezse onlar ceza alana kadar peşlerini bırakmayacağım.”

Çocuğunun derslerinden de geri kaldığını ifade eden Öğdem, yapılacak ameliyattan kaynaklı çocuğunun 3 ay daha okula gidemeyeceğini söyledi.

Ameliyat masraflarının da fazla olduğunu dile getiren Öğdem, “Ekonomik durumumuz da iyi değil. Bütün masrafı da karşılayamıyoruz. Nasıl yapacağımızı bilmiyorum” diye ekledi.

Son 10 yılda 16 çocuk yaşamını yitirdi

Diyarbakır Barosu Çocuk Hakları Komisyonu verilerine göre son 10 yılda zırhlı asker ve polis araçlarının çarpması sonucu 16 çocuk yaşamını yitirdi.

Son olarak Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi 5 Nisan Mahallesi’nde 11 Eylül’de zırhlı polis aracının ezdiği Efe Tektekin hayatını kaybetmişti.

Previous post
Rusya'dan sevkiyat tamamlanmıştı: ABD'den S-400 açıklaması
Next post
Merkel'in halefinden Türkiye’ye "ilhak" suçlaması