Ana SayfaÇalışma YaşamıSomalı madenciler: Direniş devam edecek

Somalı madenciler: Direniş devam edecek

HABER MERKEZİ – Beş yıldır tazminatları verilmeyen Somalı madencilerin Ankara’ya yürüyüşleri Manisa’da engellendi. İşçilerden oluşan bir heyet bugün Ankara’da Enerji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Özlem Zengin’le görüşecek.

Bağımsız Maden-İş Sendikası çatısı altında bir araya gelen Somalı maden işçileri 5 Ekim’de Ankara’ya yürüyüş başlatmıştı.

Somalı madencilerin yürüyüşü, günlerdir Manisa Kırkağaç’ta jandarma tarafından engelleniyor.

Eylemlerini Kırkağaç’ta sürdüren işçilerden oluşan bir heyetin bugün Enerji Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Danışmanı Özlem Zengin’le görüşeceği bildirildi.

Bağımsız Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Tahir Çetin, söz konusu görüşmeye iki sendika yöneticisi ve üç işçinin katılacağını söyledi.

Bianet’e konuşan Çetin şöyle devam etti:

“Biz yürüyüş başlamadan önce gereken yerlere randevu taleplerimizi gönderdik. Dün Valilik; ‘Size Enerji Bakanlığı’ndan randevu talep ediyorum’ dedi. Biz zaten onlara sendika olarak randevu talebinde bulunmuştuk. Bu davetimize olumlu yanıt verdiler.”
“Biz beş yıldan beri ödenmeyen tazminatlarımızı istiyoruz. Şu anda çalışan işçi arkadaşlarımızın da aynı mağduriyeti yaşamaması için sorunların çözülmesini istiyoruz. Çalışan işçiler yarın bir gün iş kazaları geçirecek, KOAH hastası olacak. Soma’da ciddi bir sıkıntı var. Biz bunu durdurmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya devam edeceğiz.”

Yürüyüşün iptal edilmediğini de vurgulayan Çetin, son olarak şunları söyledi:

“Heyet görüşmedeyken işçiler durdurulduğu yerden geri dönmeyecek. Biz Ankara’dayken tazminatlar yattığı zaman direniş bitecek. Yatmadığı süre içinde direniş devam edecek. Arkadaşlarımız da ya hakkımızı alırız yada ölürüz diyor. Bunun bir dönüşü yok.”

Somalı madencilerin Ankara’ya yürüyüşüne engel




Önceki Haber
Hasta tutuklu Zerdeşt Oduncu'nun karaciğeri iflas etmek üzere
Sonraki Haber
Af Örgütü: 11 insan hakları savunucusu derhal beraat ettirilmeli