Ana SayfaDünyaSt. Pauli ‘operasyonu destekleyen’ Cenk Şahin’i kadro dışı bıraktı

St. Pauli ‘operasyonu destekleyen’ Cenk Şahin’i kadro dışı bıraktı

HABER MERKEZİ – Almanya futbol takımı St. Pauli “kimsenin farklı kültürleri yargılayamayacağını” belirtip Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye gerçekleştirdiği operasyona destek veren Cenk Şahin’i kadro dışı bıraktı.

Almanya 2. Futbol Ligi ekiplerinden St. Pauli, Türkiyeli futbolcu Enver Cenk Şahin’i Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik başlattığı askeri operasyona verdiği destek gerekçesiyle kadro dışı bıraktı.

Kulübün resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre, bu kararla birlikte Cenk Şahin artık maç kadrosu ve antrenmanlara alınmayacak.

St. Pauli’nin açıklamasında, “kimsenin farklı kültürlerden doğan farklı yaklaşımlar ve algıları yargılayamayacağı” belirtilirken kulübün değer yargılarına da dikkat çekildi.

Açıklamada, her türlü tartışmadan ve kuşkudan bağımsız olarak kulübün savaşı destekleyen bir tutumu reddettiği ve Şahin’in tutumunun kulübün değer yargıları ile bağdaşmadığı belirtildi.

DW Türkçe’de yer alan habere göre Cenk Şahin, Türkiye’nin Suriye’nin Kuzeydoğusunda yürüttüğü askeri operasyona destek amacıyla Instagram hesabından paylaştığı mesajda “Kahraman Mehmetçiğimizin ve ordumuzun yanındayız. Dualarımız sizinle” demişti.

Ancak 25 yaşındaki futbolcunun bu paylaşımı St. Pauli taraftarları tarafından eleştirilmişti.

Bununla birlikte, St. Pauli, Cenk Şahin’in anlaşmasının şimdilik feshedilmeyeceğini, ancak oyuncuya başka kulüplerle görüşmesi ve idman yapması için izin verildiğini duyurdu.

Cenk Şahin, 2016 yılında Başakşehir Futbol Kulübü’nden St. Pauli’ye transfer olmuştu.




Önceki Haber
ABD'nin Türkiye yaptırımları: Listede hangi bakanlar var, Washington'da yankıları nasıl?
Sonraki Haber
Man Booker Ödülü Margaret Atwood ve Bernardine Evaristo'ya verildi