Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet Davası: Dudak okuma uzmanı bulundu

Şule Çet Davası: Dudak okuma uzmanı bulundu

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın asansör önündeki son görüntüsünün dudak okumasını yapmak için aranan uzman bulundu.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandıkları dava kapsamında mahkeme, olay yeri kamera görüntülerinin dudak okuma konusunda uzman olan bilirkişiler tarafından okunmasına karar vermişti.

Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT uzman olmadığı gerekçesi ile görüntüleri deşifre edemediğini bildirmişti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine kamera görüntülerinin incelenmesi için aranan dudak okuma uzmanı bulundu.

Uzun zamandır aranan dudak okuma uzmanının Hacettepe Üniversitesi’nden emekli olduğu ve şu anda İstanbul’da bulunan bir üniversitede öğretim üyesi olarak görev yaptığı bildirildi.

Uzman, tutuklu sanıklar Aksu ile Akand arasında Şule Çet’in düşmesinden sonra asansör önünde gerçekleşen diyalogu çözmeye çalışacak.


Şule Çet Davası: Bilirkişi plazada biyolojik leke incelemesi yaptı

Bilimsel mütalaa intihar iddiasını çürüttü: Şule Çet’in 4 metre ileri düşmesi için atılması gerekir

Şule Çet Davası’nda ara karar: Sanıkların tutukluluk haline devam

Şule Çet davası: Keşif raporu sanık beyanlarını çürüttü

Şule Çet davasında olay yeri keşif raporuna itiraz




Önceki Haber
Berfin Özek: Kadın dayanışması olmasaydı bu iyileşmeyi gösteremezdim
Sonraki Haber
Meclis açılıyor, ilk gündem 'yargı paketi'