Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet davası: Dudak okuma uzmanı raporunu sundu, ‘sanıklar birbirini suçluyor’

Şule Çet davası: Dudak okuma uzmanı raporunu sundu, ‘sanıklar birbirini suçluyor’

HABER MERKEZİ – Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin davada tutuklu yargılanan sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın asansör önündeki son görüntüsünün dudak okumasını yapmak için bulunan uzmanın raporu dava dosyasına eklendi. Raporu değerlendiren Çet ailesinin avukatı Yıldırım, bu raporla birlikte sanıkların birbirini suçladıklarının gözler önüne serildiğini ifade etti.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand’ın tutuklu yargılandıkları dava kapsamında mahkeme, olay yeri kamera görüntülerinin dudak okuma konusunda uzman olan bilirkişiler tarafından okunmasına karar vermişti.

Ancak Emniyet Genel Müdürlüğü ve TRT uzman olmadığı gerekçesi ile görüntüleri deşifre edemediğini bildirmişti.

Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesi’nin talebi üzerine kamera görüntülerinin incelenmesi için aranan dudak okuma uzmanı bulunmuştu.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü Odyoloji Konuşma ve Ses Bozuklukları Uzmanı Prof. Dr. Erol Belgin hazırladığı rapor dava dosyasına konuldu.

Raporda, tutuklu sanıklar Aksu ve Akand’ın asansör önündeki konuşmalarında jest, mimik, dudak hareketleri ve beden dillerinin incelendiği belirtildi.

Rapora göre Akand’ın beden dili incelendiğinde Aksu’ya göre daha tedirgin ve gergin olduğu ifade edildi.

Belgin’in hazırladığı raporda, konuşmanın tam içeriğine dair net bir tespit yapılamadığı aktarıldı.

Avukat Yıldırım: Sanıklar birbirini suçluyor

Raporu değerlendiren Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım ise raporun savunmalarının kanıtı olduğunu söyledi.

bianet’e konuşan Yıldırım, bu raporla birlikte suçun sanıklar tarafından beraber işlediğinin gözler önüne serildiğini vurguladı.

 “Biz bu zamana kadar suçu birlikte işlediklerini söylüyorduk. Berk A. Olaya dahil olmadığını söylüyordu. Gelen raporda, görüntüde pembe tişörtlü olan Berk A. Kendini korumak isteyen ‘beni suçlama’ diyen Berk. Dolayısıyla en başından beri söylediğimiz bu suçu birlikte işlediklerini, konuşmayıp davanın gidişatını engellemeye çalıştıklarını da bu rapor gözler önüne serdi. Rapor, savunmalarımızın kanıtı oldu.”

Şule Çet davası

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Ankara 31’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Aksu ve Berk Akand’ın “kasten öldürme” ve “cinsel saldırı ve hürriyet tehdit” suçlarından müebbet ve 39 yıl hapis cezası isteniyor.

Davanın 16 Ekim tarihli son duruşmasında konuşan bilirkişi heyeti görevlilerinin açıklamalarına göre sanıkların söylemiyle ulaşılan sonuçlar çelişiyor.

Heyet görevlisi, “Şule’nin serbest şekilde düştüğü anlatılıyor. Ancak serbest düşme gerçekleşse bu kadar ileri düşemezdi. Kendini itmediği sarkıp atladığını varsayarsak bu mümkün olmuyor. Bir güç ile ileri itilmiş olmalı” diyor.

Previous post
Polisten HDP Milletvekili Temel'e tehdit: "Gerekirse vururum"
Next post
Gözaltındaki Devrimci Partililer’den üçü tutuklandı