Ana SayfaManşet‘Şüpheleri’ sıralayan İHD’den Nadira Kadirova için çağrı

‘Şüpheleri’ sıralayan İHD’den Nadira Kadirova için çağrı

HABER MERKEZİ –  AKP’li Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne ilişkin açıklama yapan İHD Merkezi Kadın Komisyonu, “Ünal’ın her hâlükârda şüpheli olarak gösterilmesi gerektiğini” belirterek, dosyadaki gizlilik kararının kaldırılmasını talep etti. Kadın avukatlar Kadirova’nın ölümünün aydınlatılmasını istiyor.

İnsan Hakları Derneği (İHD) Merkezi Kadın Komisyonu, AKP İstanbul Milletvekili Şirin Ünal’ın Ankara’daki evinde çalışan Özbekistan vatandaşı Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Kadirova soruşturmasının Avrupa Konseyi İstanbul Sözleşmesi’ne aykırı yürütüldüğüne dikkat çeken İHD, gizlilik kararının kaldırılarak, dosyaya erişimin sağlanmasını talep etti.

Kadirova’nın ölümünün AKP’li Ünal’a ait silahla gerçekleştirildiğine dikkat çeken İHD, bu nedenle her hâlükârda Ünal’ın soruşturma dosyasında şüpheli olarak gösterilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Ünal’ın eski bir NATO askeri ve şimdi de milletvekili olduğunun hatırlatıldığı açıklamada, son derece özenle gizlenmesi gereken silahın çalışan bir yardımcının elde edilebilmesinin “oldukça şüpheli bir durum” olduğu kaydedildi.

İHD açıklamasında Kadirova’nın ölümü ve sonrasında şüphe uyandıran diğer durumlara da şu sözlerle dikkat çekildi:

“Nadira’nın ailesi ve özellikle milletvekili tarafından tacize uğradığını söyleyen arkadaşının ifadeleri, özgür bir şekilde alınmamıştır. Edinilen bilgilere göre, Nadira’nın cenazesi uçağa bindirilene kadar polis yetkilileri ailenin yanından ayrılmamış, telefonla konuşmalarına da izin verilmemiştir.
“Nadira’nın cenazesi üzerinde, otopsi işlemi Adli Tıp tarafından gerçekleştirilmiş ve cenaze aceleyle yurtdışına gönderilmiştir.”

Dosyaya erişimin engellendiğinin yinelendiği açıklamada, “Soruşturmanın bağımsız ve tarafsız yapıldığı yönünde büyük endişeler taşımaktayız” denilirken, Kadirova’nın intihar ya da cinayetinin sonuna kadar takipçisi olunacağı açıklandı.

Ne oldu?

Ünal’ın Ankara Çankaya’da bulunan evinde çalışan Kadirova’nın 23 Eylül akşamı vekile ait silahla yaşamına son verdiği öne sürüldü.

Ankara Emniyet Müdürlüğü, olaya ilişkin yaptığı açıklamada ‘silahla gerçekleştirilmiş bir intihar’ ifadesini kullandı.

Kadirova’nın yakın bir arkadaşı ise olaydan önce ev işçisi kadının kendisine Ünal’ın tacizine uğradığını ve kendini öldürmeyi düşündüğünü söylediğini öne sürdü.

Son olarak Kadirova’nın ailesinin avukatı Önce Çocuklar ve Kadınlar Derneği Başkanı Müjde Tozbey Erden, ailenin avukatlığından istifa ettiğini açıkladı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
"Bu bir katliam": Lampedusa'da batan teknede 13 mülteci öldü, sekiz çocuk kayıp
Sonraki Haber
KESK, DİSK, TMMOB ve TTB'den 10 Ekim çağrısı