Ana SayfaGüncelŞüpheli ölüm: Kocaeli’de 9 yaşındaki Suriyeli çocuk ‘intihar etti’

Şüpheli ölüm: Kocaeli’de 9 yaşındaki Suriyeli çocuk ‘intihar etti’

HABER MERKEZİ – Kocaeli’de bir çocuk yaşamını yitirmiş halde bulundu. Mülteci Hakları Derneği, “İlk bilgi çocuğun okulunda dışlanması üzerine intihar ettiği yönündedir” açıklamasında bulundu. Milli Eğitim Bakanlığı ise çocuğun dışlandığı ve bir öğretmen tarafından azarlandığı iddialarını yalanladı.

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Acısu Mahallesi’ndeki Seyyide Ayşe Camii’nin yanındaki mezarlıkta, dün öğle saatlerinde bir çocuk şüpheli bir şekilde yaşamını yitirmiş halde bulundu.

Olay yerine gelen sağlık ekiplerinin yaptığı inceleme sonucunda yaşamını yitiren çocuğun Suriyeli Vail El S. olduğu belirlendi.

Çocuğun ailesi, Vail’in cenazesini devlet hastanesi morgundan alarak Acısu Mezarlığı’na defnetti.

Mülteci Hakları Derneği’nden açıklama

Şüpheli çocuk ölüme ilişkin Mülteci Hakları Derneği’nden yazılı bir açıklama geldi.

“Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Suriye uyruklu Vail El S.’nin (9), mezarlık kapısına iple asılı cesedi bulundu.
“Dernek avukatlarımız aracılığıyla konuyu takip ediyoruz.
“İlk bilgi çocuğun okulunda dışlanması üzerine intihar ettiği yönündedir.”

İHA’nın aktardığına göre de Vail’in okulda diğer öğrenciler tarafından Suriyeli olmasından dolayı dışlandığı ve olay günü bir öğretmen tarafından azarlandığı iddia edildi.

MEB’den iddialara ilişkin açıklama

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ise iddialara ilişkin yaptığı açıklamada çocuğun dışlandığı ve Suriyeli olduğu için öğretmeni tarafından azarlandığı iddialarını yalanladı.

“Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde önceki gün intihar eden Suriye uyruklu bir öğrencimizle ilgili bazı internet sitelerinde ve sosyal medyada yer alan; öğrencimizin intiharında ‘Suriyeli olduğu için öğretmeni tarafından azarlandığı ve arkadaşlarınca dışlandığı’ iddiaları asılsız olup, gerçeği yansıtmamaktadır.
“Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ilk tespitlerine göre; Kartepe Türk Fransız Kardeşliği Ortaokulu 5. sınıf öğrencisi olan Vail El S., 2018 yılı Mart ayında 3. sınıfına kayıt yaptırarak eğitimine devam ettiği, son derece başarılı bir öğrenci olduğu, Türk Fransız Kardeşlik İlkokulu’nda 2018/2019 Eğitim Öğretim yılında 4. sınıfta iken ayın öğrencisi seçildiği, okulda öğretmeni ve arkadaşları ile ilgili herhangi bir problemi olmadığı, babasının ilgili bir veli olduğu, okulla sürekli iletişim halinde olduğu anlaşılmıştır.
“Ayrıca Rehberlik İl Ekibinin ilk gözlemlerinde, öğretmenleri ve arkadaşları tarafından sevilen bir öğrenci olduğu tespit edilmiştir.
“Eğitim camiamızı derinden üzen bu acı olayın bütün yönleriyle araştırılması için müfettiş görevlendirilmiş olup adli ve idari soruşturmalar devam etmektedir.”

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Ortadoğu’da güçlenen Rusya emperyalizmi ve halklar için riskleri – Abdulmelik Ş. Bekir
Sonraki Haber
Erdoğan'dan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı, DSG'den yanıt