Ana SayfaToplumsal CinsiyetSuriyeli bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, dini nikahla evlenen erkek tutuklandı

Suriyeli bir çocuğu cinsel istismara maruz bırakıp, dini nikahla evlenen erkek tutuklandı

HABER MERKEZİ – İstanbul’da Cafer isimli bir erkek tarafından cinsel istismara maruz bırakılan Suriyeli bir kız çocuğu, aynı erkekle dini nikahla evlendirildi. Çocuğun şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek, tutuklandı.

İstanbul Arnavutköy’de 14 yaşındaki Suriyeli bir kız çocuğu, bir yardım kuruluşuna ulaşarak, Cafer Ç. isimli erkek tarafından defalarca cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi.

Çocuğun başvurusu üzerine istismar vakası emniyete bildirildi ve ev sahibinin oğlu tarafından istismara maruz bırakılan çocuk ile annesi başka bir eve taşındı.

Başlatılan işlemler sonucu polis ekipleri, Cafer Ç.’yi gözaltına aldı.

Cafer Ç. emniyetteki ifadesinde, kiracıları olan Suriyeli çocuğun yaşının ailesi tarafından 17 olarak söylendiğini ve  5 ay önce ailesinin de rızasıyla dini nikahla evlendiklerini söyledi.

Çocuk ise Cafer Ç.’nin tehditle kendisini zorla alıkoyduğunu söyledi. Çocuğun ailesi de Cafer Ç.’nin, yeğenlerinin polis olduğunu ve şikayetçi olmaları durumunda hiçbir sonuç alamayacaklarını söylediği için polise gitmekten çekindiklerini aktardı.

DHA’nın haberine göre aile, çocuklarının, Cafer Ç. tarafından şiddete maruz bırakıldığını da söyledi.

Emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edilen Cafer Ç., “Reşit olmayan kişi ile birlikte olmak” gerekçesiyle tutuklandı.

Öte yandan dini nikahın yapıldığı güne dair fotoğraflarda ortaya çıktı.

Yaklaşık 1,5 ay önce çekilen görüntülerde iki aile de yer alıyor.

Previous post
Urfa'da yasak bir ay daha uzatıldı
Next post
İstanbul’da 23 Ekim'de üç ilçede su kesintisi yapılacak