Ana SayfaDünyaTahran Ankara’nın operasyonuna karşı, Şam’dan Kürtlere çağrı

Tahran Ankara’nın operasyonuna karşı, Şam’dan Kürtlere çağrı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yönelik operasyon hazırlığına ilişkin açıklamalarda bulunan Şam yönetimi, Kürtleri rejimin yanında durmaya çağırdı. Açıklamada, Suriye’nin kendi sınırlarını koruyacağı da belirtildi. Diğer yandan İran Dışişleri Bakanlığı da Ankara’nın askeri operasyonuna karşı olduğunu açıkladı.

ABD Kuzey ve Doğu Suriye’deki askeri birliklerini çekme kararı alırken, Türkiye de bölgeye yönelik olası askeri operasyonu için hazırlıklarını sürdürüyor.

Söz konusu gelişmelere ilişkin Şam yönetiminden ilk açıklama geldi.

Suriye Dışişleri Bakan Yardımcısı Faysal Mikdad, Kürt güçlere seslenerek rejimin yanında durma çağrısı yaptı.

Türkiye’nin yakın zamanda harekete geçeceğine işaret eden Mikdad, Kürtlere “uçuruma dalmak yerine Suriye hükümetinin yanına dönmelerini” söyledi.

DW Türkçe’nin aktardığına göre Mikdad ayrıca, Suriye’nin kendi sınırlarını koruyacağını ve “herhangi bir işgali kabul etmeyeceğini” belirtti.

“Anavatan kendi oğullarını hoş karşılayacaktır” ifadesini kullanan Mikdad, Şam yönetiminin Suriye’nin sorunlarını şiddete başvurmadan çözmek istediğini ifade etti.

Şam yönetiminden gelen bu açıklamalar öncesi ise Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, ABD’nin kararının Kürtlerin hayatlarına mal olacağını belirtmiş ve olası bir saldırı karşısında Şam yönetimi lideri Beşar Esad ile ittifak yapabileceklerini söylemişti.


Büyük savaşın eşiğinde – Abdulmelik Ş. Bekir


İran Ankara’nın operasyonuna karşı

İran Dışişleri Bakanlığı da söz konusu gelişmeler ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin operasyon ihtimali ile ilgili olarak açıklama yaptı.

Tahran yönetiminin herhangi bir askeri operasyona karşı olduğu belirtilen açıklamada, “Böyle bir gelişmenin yaşanması durumunda Türkiye’nin güvenlikle ilgili kaygılarının ortadan kalkmayacağı gibi, maddi ve insani büyük zararlara neden olacağı için İran İslam Cumhuriyeti her türlü olası askeri operasyona karşı çıktığını belirtmektedir” denildi.


Çekilme, operasyon ve savaş gündemiyle ilgili gelişmeleri, konuya dair açıklamaların tamamını aşağıdaki haberimizden bulabilirsiniz.

Ankara operasyon hazırlığında: Neler oluyor, kim ne diyor?

Previous post
Esenyurt'ta metrobüs kazası: Altı yaralı
Next post
Rusya ve Türkiye anlaştı: Ulusal para birimleri kullanılacak