Ana SayfaGüncelTanrıkulu: Gelinen noktada CHP kaybetti, Erdoğan kazandı

Tanrıkulu: Gelinen noktada CHP kaybetti, Erdoğan kazandı

HABER MERKEZİ – Operasyon boyunca yaptığı açıklamalar dolayısıyla hedef alınan ve hakkında soruşturma da açılan CHP Milletvekili Tanrıkulu, partisinin savaş politikasına yönelik tavrını eleştirdi. Tanrıkulu, “gelinen noktada Türkiye ve CHP’nin kaybettiğini, Erdoğan’ın kazandığını” söyledi.

CHP’ye parti içinden “Barış Pınarı Harekâtı” eleştirisi geldi.

Partinin dün gerçekleştirilen kapalı Meclis Grubu toplantısında CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, söz alarak bu konuda partisini eleştirdi.

Cumhuriyet’ten Mahmut Lıcalı’nın haberine göre, CHP’nin sosyal demokrat bir parti olarak barıştan yana olması gerektiğini kaydeden Tanrıkulu, “Suriye – Irak tezkeresine CHP’nin ‘evet’ demesinin yanlış olduğunu” söyledi.

Habere göre Tanrıkulu; Suriye’ye yapılan harekâtta gelinen noktada Türkiye’nin ve CHP’nin kaybettiğini, AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ise kazandığını dile getirdi.

Kayyum tepkisi

Tanrıkulu ayrıca HDP’li belediye eşbaşkanlarının görevden alınmasına CHP’nin daha fazla tepki göstermemesini de eleştirdi.

Partisinin kayyum atamaların daha çok tepki göstermesi gerektiğini söyleyen Tanrıkulu’nun bu konuda komisyon kurma önerisinde bulunduğu belirtildi.

Bazı vekillerden ‘tebrik’

Haberde; CHP’nin kapalı grup toplantısının ardından Meclis kulisine gelen Tanrıkulu’nu, konuşması dolayısıyla bazı CHP’li milletvekillerinin tebrik ettiği aktarıldı.

Soruşturma açılmıştı

Tanrıkulu, Türkiye’nin Kuzeydoğu Suriye’ye dönük operasyonu başladığı günden bu yana yaptığı açıklamalarla hedef olmuştu.

Twitter hesabından yaptığı “Hükümetin bilmesi gerekiyor; bu haksız bir savaştır ve Kürtlere karşı yapılan bir savaştır” şeklindeki paylaşımı nedeniyle CHP’li vekil hakkında soruşturma da başlatılmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca Tanrıkulu hakkında “Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini alenen aşağılama” suçundan resen soruşturma başlatıldığını açıklanmıştı.

Previous post
2. Mülteci Film Festivali Ankara'da başlıyor
Next post
Kurkut Cinayeti Davası: ATK raporu gelmedi, tutuklama talebi reddedildi