Ana SayfaGüncel‘Tehlikeli bir yol açılıyor’: Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü

‘Tehlikeli bir yol açılıyor’: Faruk Bildirici’nin RTÜK üyeliği düşürüldü

HABER MERKEZİ – CHP kontenjanından RTÜK’e seçilen Faruk Bildirici’nin üyeliği sonlandırıldı. Bildirici, RTÜK Üst Kurul toplantısı öncesi yaptığı açıklamada “Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur” uyarısında bulunmuştu.

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) üyesi medya ombudsmanı Faruk Bildirici, kurumun, üyeliğinin düşürülmesi konusunu gündeme alınmasını görüştüğünü duyurmuştu.

Twitter üzerinden yaptığı açıklamada RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin tarafından önerinin getirildiğini belirten Bildirici, “Başkanın hukuksuz olarak üç yerde birden görev almasına karşı çıktığım, yanlışları eleştirdiğim ve kamuoyuna duyurduğum için RTÜK üyeliğimin düşürülmesi teklif edildi” demişti.

“RTÜK’ün 25 yıllık tarihinde ilk Üst Kurul toplantısında şu anda Başkan Şahin’in üyeliğimin düşürülmesi önerisinin gündeme alınması görüşülüyor. Yasa gereği ben salondan çıkarıldığım için beni CHP kontenjanından seçilen İlhan Taşçı savunuyor.
“Tehlikeli bir yol açılıyor. Üyeliğimin düşürülmesi mücadelemi etkilemez ancak anti demokratik bir yol açılmış olur. Beş oyu bulan taraf susturmak istediği muhalif üyeyi kuruldan atabilir. RTÜK’te muhalefete izin vermeyen, siyasi iktidarın uzantısı ve tek sesli bir dönem başlar.”

Üyeliği sonlandırıldı

BirGün’ün haberine göre RTÜK Üst Kurulu, Bildirici’nin üyeliğinin düşürülmesine karar verdi.

Toplantıda AKP kontenjanından Üst Kurul’a seçilen üyeler, Bildirici’nin Meclis çatısı altında CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ile yaptığı basın açıklamasını gerekçe göstererek, “Tarafsızlığı zedelendiği için üyeliği düşürülmeli” görüşünü dile getirdi.

Bildirici’nin yer alamadığı toplantıda savunmayı CHP kontenjanından seçilen diğer Üst Kurul üyesi İlhan Taşçı yaptı. Taşçı ise Bildirici’nin üyeliğinin RTÜK’te yapılan bir oylama ile sonlandırılamayacağı görüşünü dile getirdi.

Taşçı’nın savunmasının ardından yapılan oylamada MHP’li üyenin de destek vermesiyle 6 üye “Üyelik düşürülsün” oyunu kullandı. HDP kontenjanından RTÜK Üst Kurulu üyeliğine seçilen Ali Ürküt ile İlhan Taşçı ise bu talebin reddi yönünde oy kullandı.

Bildirici: Kararı yargıya taşıyacağım

Söz konusu kararın ardından Twitter üzerinden açıklama yapan Bildirici, “Hukuksuzluk galip geldi” diyerek, konuyu yargıya taşıyacağını söyledi.

“Muhalefet yapmanın bedeli üyeliğimin düşürülmesi oldu. Bu tahammülsüzlüğü, hukuksuzluğu, anti demokratik kararı yargıya götüreceğim.”

Faruk Bildirici, RTÜK Üst Kurulu üyeliğine CHP kontenjanından seçilmişti.

Previous post
Maden işçileri: Direnişimizle tazminatlarımızı alacağız
Next post
Muş Bulanık'ta köpeğe şiddet uygulayan belediye çalışanları görevden uzaklaştırıldı