Ana SayfaGüncelTürkiye Barolar Birliği’nden olağanüstü genel kurul taleplerine ret

Türkiye Barolar Birliği’nden olağanüstü genel kurul taleplerine ret

HABER MERKEZİ – TBB Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul taleplerini “usulü” gerekçesiyle reddetti.

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu, olağanüstü genel kurul taleplerini reddetti.

TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin, Antalya Barosu’nun TBB yönetimine gönderdiği kararın, “yönetim kurulu tarafından değerlendirmeye alınmadığını” açıkladı.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre, buna gerekçe olarak da olağanüstü genel kurul için yasanın aradığı “en az on baronun yönetim kurulları yazı ile isterse” şartının, TBB Yönetim Kurulu toplantı tarihi itibarıyla oluşmaması gösterildi.

TBB Genel Sekreteri Sabiha Tekin, konuya ilişkin Antalya Barosu Başkanlığı’na verdiği “olumsuz” yanıtta, kararın oybirliğiyle alındığına vurgu yaptı.

10 baronun, bu süreçte güncel tarihli yeni karar alıp bunu kasım ayının ilk haftasında TBB’ye göndereceği öğrenildi.

Böylece TBB Yönetim Kurulu toplantısı yapıldığında, önlerine yasanın şart koştuğu 10 sayısının olacağı ve “olağanüstü genel kurula gitmek zorunda kalabileceği” belirtildi.

Ne olmuştu?

Barolar tarafından “eksen kayması” yaşamakla suçlanan TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun Cumhurbaşkanlığı Sarayı’ndaki adli yıl açılış törenine katılması sonrasında TBB’de olağanüstü kongre toplantısı gündeme gelmişti.

Bu süreçte İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Antalya, Diyarbakır, Şanlıurfa, Bursa, Aydın ve Van baro yönetimleri, TBB’nin “seçimli olağanüstü genel kurula götürülmesi” için ayrı ayrı karar aldı.

Bu kapsamda barolar, aldıkları kararları gereği için TBB Yönetim Kurulu’na göndermişti.

Previous post
"Gemideki Hayalet: Türk Sinemasında Kürtlüğün ve Türklüğün Kuruluşu"
Next post
Adnan Dal boşanma aşamasında olduğu kadını vurup intihar etti