Ana SayfaGüncelTutuklu askeri öğrencilerin annelerinin Meclis önündeki eylemine engel: 12 gözaltı

Tutuklu askeri öğrencilerin annelerinin Meclis önündeki eylemine engel: 12 gözaltı

HABER MERKEZİ – Hava Harp Okulu’nda öğrenciyken müebbet hapis cezasına çarptırılan çocukları için Meclis önünde eylem yapmak isteyen ailelere müdahale eden polis, 12 kişiyi gözaltına alındı. Duruma tepki gösteren Saadet Partisi Milletvekili Cihangir İslam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Bu tip işgüzarlıklar yapacağına sen git Nadira Kadirova davasını çöz. Delilleri saklama” dedi.

İstanbul Hava Harp Okulu’nda öğrenciyken 15 Temmuz darbe girişiminin ardından gözaltına alınarak tutuklanan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan gençlerin anneleri ile 7 aydır kendisinden haber alınamayan Mustafa Yılmaz’ın annesi Ankara’da Meclis’in önünde basın açıklaması yapmak istedi.

Kadınlara, HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Saadet Partisi  İstanbul Milletvekili Cihangir İslam da destek verdi.

Anneler, çocuklarının durumunu ve taleplerini anlattığı sırada yapılan eylemin yasal olmadığını öne süren polisler, eylemi engellemeye çalıştı.

img

Duruma tepki gösteren vekiller, Meclis önünde herhangi bir yurttaşla görüşme yapabileceklerini belirterek, ailelerle görüşmeye devam etti.

Bu sırada konuşan eylemcilerden Melek Çetinkaya, çocuklarının suçsuz olduklarının ortada olduğunu belirterek şunları söyledi:

“Çocuklarımızın 15 Temmuz’dan sonra ‘kahraman askerler’ diye haberleri yapıldı. Çocuklarımızın balistikleri alındı, ateş etmedikleri ve kimseyi öldürmedikleri ortada olmasına rağmen, 15 Temmuz askeri darbesi askeri öğrencilerin ve on beş günlük erlerin üzerine yıkılmaya çalışılıyor.
Biz 3 yıldır Meclis’teyiz. Bütün milletvekillerine anlatıyoruz. Fakat bir türlü çözüm bulunamadı. Biz çocuklarımızın özgürlüğünü talep ediyoruz. Birliğinden hiç çıkmamış olan erler, daha askere o gün gitmiş çocuklar müebbet aldılar.”

Cihangir İslam da CHP, HDP ve SP olarak konuyla ilgilendiklerini ancak asıl AKP ve MHP’nin bu durumla ilgilenmesi gerektiğini belirtti.

İslam konuştuğu sırada polisler, anneler ve vekilleri alandan uzaklaştırmaya çalıştı. Polis, bu duruma karşı çıkan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nu provokasyon yapmakla suçladı.

Polisler, bu sırada kendilerini alkışlarla protesto eden annelere müdahale ederek, 12 kişiyi darp ederek gözaltına aldı.

Gazeteciye tehdit: Sonun iyi olmaz

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre o anları görüntülemeye çalışan basın çalışanlarını engellemeye çalışan polisler, ajansın muhabirini de “Sen bu ara her yerde karşımıza çıkıyorsun. Sonun hiç iyi olmaz” diyerek tehdit etti.

Gözaltılara tepki gösteren milletvekilleri İslam ve Gergerlioğlu da Meclis önünde bir açıklama gerçekleştirdi.

Cihangir İslam, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek, “Bu tip işgüzarlıklar yapacağına sen git Nadira Kadirova davasını çöz. Delilleri saklama, hepsini ortaya çıkar” diye seslendi.

Previous post
Kılıçdaroğlu: 'Yeni Ekonomi Programı' bir IMF programı
Next post
Çavuşoğlu'ndan Türkiye'yi eleştiren Macron'a "öten horoz" benzetmesi