Ana SayfaGüncelVan ve Mardin’de kayyumların süresi iki ay daha uzatıldı; Mızraklı’nın itirazı reddedildi

Van ve Mardin’de kayyumların süresi iki ay daha uzatıldı; Mızraklı’nın itirazı reddedildi

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı, iki aylığına görevden uzaklaştırıp yerine kayyum atadığı Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanlarıyla ilgili kararını iki ay daha uzattı. Görevden uzaklaştırılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı’ya henüz bir tebligat yapılmazken, Mızraklı’nın kayyum atamasına karşı yaptığı itiraz başvurusu ise reddedildi.

İçişleri Bakanlığı talimatıyla 19 Ağustos’ta Diyarbakır, Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanları görevden alınarak yerlerine kentin valilerini kayyum atamıştı.

Üç belediye başkanı için iki aylık uzaklaştırma kararı bugün doldu.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, İçişleri Bakanlığı bu süre dolmadan Van ve Mardin büyükşehir belediye eşbaşkanları Bedia Özgökçe ile Ahmet Türk’e 7 Ekim’de uzaklaştırmanın iki ay daha uzatılacağını bildirdi. Ancak Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuklu Mızraklı’ya henüz bir tebligat gitmedi.

İtiraz reddedildi

Öte yandan Mızraklı’nın Diyarbakır 1. İdare Mahkemesi’ne uzaklaştırma kararının yürütmesinin durdurulması için açtığı davada da ret kararı verildi.

Verilen ret kararında, Gaziantep Bölge İdari Mahkemesi’ne itiraz yolu açık olduğu belirtildi.

Pazartesi (21 Ekim) günü ret kararına karşı itiraz başvurusunda bulunacağını söyleyen Mızraklı, bu itiraz da reddedilirse Danıştay’a gideceklerini söyledi.




Önceki Haber
CHP, HDP, SP, DP ve TİP'ten “alternatif yargı paketi”
Sonraki Haber
Gazeteci Özlem Oral gözaltına alındı