Ana SayfaGüncelYerine kayyum atanan Bedia Özgökçe Ertan hakkında 30 yıla kadar hapis istemi

Yerine kayyum atanan Bedia Özgökçe Ertan hakkında 30 yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Görevden alınarak yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında 30 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

İçişleri Bakanlığı, 19 Ağustos’ta HDP’li Diyarbakır, Mardin ve Van büyükşehir belediye eşbaşkanlarını görevden alarak yerlerine kayyum atamıştı.

Görevden alınarak yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Bedia Özgökçe Ertan hakkında savcılık tarafından yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianame tamamlandı.

Van 7. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilen iddianamede Özgökçe Ertan hakkında, ‘Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etmek’, ‘örgüt propagandası yapmak’, ‘Suçu ve suçluyu övmek’, ‘örgüte üye olmak’ suçlarından toplam 30 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Suçlamaları reddeden Özgökçe Ertan, iddianamede yer alan ifadesinde 2 dönem milletvekilliği görevi yürüttüğünü, dosyaya konu olan taziyelere değil başka taziyelere de katıldığını, taziyelere katıldığı kişilerin siyasi tercihlerine bakmadan bunu yaptığını kaydetti.

Bedia Özgökçe Ertan’ın yargılandığı davanın ilk duruşması 25 Aralık’ta yapılacak.

Previous post
10 Ekim Katliamı’nın üzerinden dört yıl geçti
Next post
Enes Ata ve Mahsum Mızrak’ın ölümünden sorumlu polislere yeniden beraat