Ana SayfaDünya25 Kasım’a doğru: İtalya’da futbolculardan ‘Şiddete kırmızı kart’ kampanyası

25 Kasım’a doğru: İtalya’da futbolculardan ‘Şiddete kırmızı kart’ kampanyası

HABER MERKEZİ – İtalya’da futbolcular 25 Kasım dolayısıyla “Şiddete kırmızı kart” isimli bir kampanya başlattı. Bu kapsamda futbolcular ve hakemler maça, yanaklarına kırmızı bir çizgi çekerek maçlara çıkıyor.

İtalya’da Serie A ile kadın ve çocuk hakları kuruluşu We World tarafından, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında bir kampanya başlattı.

“Şiddete kırmızı kart” (#unrossoallaviolenza) isimli kampanyası, ilk olarak dün (23 Kasım) oynanan Atalanta-Juventus maçıyla sahalara taşındı.

Bugün ve yarın da devam edecek kampanya kapsamında futbolcu ve hakemler sahaya, kadına yönelik şiddete karşı mesaj vermek amacıyla, yanaklarına kırmızı bir çizgi çekerek çıkıyor.

BBC Türkçe’de yer alan habere göre ayrıca, futbolcular kız çocukları eşliğinde sahaya çıkıyor. Stadyumlara da kadına yönelik şiddete karşı bilinç oluşturma amaçlı pankartlar da yerleştiriliyor.

Konuya ilişkin Serie A’dan yapılan açıklamada “en önemli kırmızı kart, kadına yönelik şiddete karşı olandır” denildi.

Serie A Başkanı Gaetano Micciche, kadına yönelik şiddeti “dramatik ve kabul edilemez bir olgu” olarak tanımladı ve buna karşı kamuoyunda bilinç yaratmak için futbolun güçlü bir araç olduğunu ifade etti.

Micciche, “Serie A olarak üstümüze düşeni yapmaya hazırız. Kadına yönelik şiddete kırmızı kart verme mesajıyla yüzlerinde işaretle sahaya inecek tüm futbolculara teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bir yılda 142 kadın öldürüldü

Araştırma kurumu Eures tarafından geçen hafta içinde yayımlanan verilere göre İtalya’da 2018 yılında, 142 kadın cinayeti yaşandı.

Kadınların 119’u, aile bireyleri tarafından öldürüldü.

Polis verilerine göre de ülkede her 15 dakikada bir kadın şiddete maruz bırakılıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde yolcu uçağı evlerin üzerine düştü
Sonraki Haber
“Saray’a giden CHP’li” iddiası: İnce'den açıklama