Ana SayfaÇalışma Yaşamı26 mesleğe daha yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi

26 mesleğe daha yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildi

HABER MERKEZİ – Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Selçuk, 26 meslek için daha yeterlilik belgesi zorunluluğu getirildiğini açıkladı. Böylelikle yeterlilik zorunluluğu olan meslek sayısı 143’e yükseldi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 26 mesleğe daha Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirdiklerini açıkladı.

Selçuk’un yaptığı açıklamaya göre, yeterlilik belgesi zorunluluğu getirilenler arasında taşlama tezgah işçiliği, iplik operatörlüğü, liman forklift operatörlüğü, tarihi eser koruma ve resterasyon elemanı, yüksek gerilim montaj ve teçhizat test elemanlığı gibi meslekler bulunuyor.

Böylelikle yeterlilik zorunluluğu olan meslek sayısı 143’e yükseldi.

12 ayı buluyor

Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu tebliğ edildikten sonra, işverenlerin bu meslek gruplarındaki tüm çalışanlarının belgeli hale getirilmesi için 12 ayı bulunuyor.

Yeterlilik zorunluluğu getirilen meslek gruplarındaki işçilerin Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Mesleki Yeterlilik Belgesi, ustalık belgesi veya mesleki ve teknik eğitim programlarından (meslek lisesi) ilgili alan ve dallardan alınmış diplomaya sahip olmaları gerekiyor.


Belge zorunluluğu olan mesleklerin tam listesine BURADAN ulaşabilirsiniz.
Previous post
Dev-Lis'lilerden Rabia Naz için Taksim'de eylem: Üç gözaltı
Next post
Meclis'te dokuz yılda 29 intihar teşebbüsü