Ana SayfaGüncel5 Haziran katliamında ek iddianame: Biri emniyet müdürü beş polise dava

5 Haziran katliamında ek iddianame: Biri emniyet müdürü beş polise dava

HABER MERKEZİ – HDP’nin Diyarbakır’daki mitingine yönelik bombalı saldırıda ihmalleri olan biri emniyet müdürü beş polis hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan ek iddianame hazırlandı. Davadaki sanık polis sayısı 19’a yükseldi.

Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) 5 Haziran 2015’te Diyarbakır’da düzenlediği mitinge yönelik IŞİD tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırıyla ilgili hakkında “görevi kötüye kullanmak”tan dava açılan polis sayısı 19’a yükseldi.

Diyarbakır 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde polisler hakkında “görevi kötüye kullanmak” suçundan 3 aydan 1 yıla kadar hapis istemiyle açılan davada ek iddianame hazırlandı.

Avukatların istemi ve mahkemenin kararıyla ikinci patlamanın yaşandığı yerde güvenliği sağlamakla görevli bir emniyet müdürü, bir komiser ve üç polis hakkında hazırlanan iddianame, ilk patlamada bölgesindeki güvenliği sağlamakla görevli polislerin yargılandığı 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre “görevi kötüye kullanmak” suçlamasıyla söz konusu beş polisin 3 ay ile 1 yıl arasında değişen hapis cezasıyla ayrı ayrı cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, birinci patlamaya ilişkin davanın sürdüğü hatırlatılarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nün 4 Haziran 2015 yazılı emrine rağmen miting ve çevresinde patlayıcılara karşı arama görevi verilmesine ve tedbir alınmasının istenilmesine rağmen şüphelilerden 3’üncü sınıf emniyet müdürü K.A., komiser A.K., polisler M.S., A.D. ve M.D.’nin patlayıcının olay öncesinde saklandığı Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde ve çöp kutularında gerekli arama faaliyetlerinde bulunmadıkları tespitinde bulundu.

Ne olmuştu?

HDP’nin 5 Haziran 2015 tarihinde Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda düzenlediği mitinge yönelik bombalı saldırıda beş kişi yaşamını yitirmiş, onlarca kişi de yaralanmıştı.

Saldırıya ilişkin gerekli güvenlik tedbiri almayan ve IŞİD mensubu Orhan Gönder hakkında yasal işlem yapmayan polisler ve birinci patlamanın yaşandığı Farabi Anadolu İmam Hatip Lisesi önünde güvenliği sağlamakla görevli 14 polis hakkında “görevi kötüye kullanmak”tan Diyarbakır 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nce dava açılmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İki işçinin yaşamını yitirdiği atölyenin sahipleri tutuklandı
Sonraki Haber
Bir kadını cinsel saldırıya maruz bırakıp intihara sürükleyen Selahattin Sezer tutuklandı