Ana SayfaGüncel8 ilde ev baskınları: Çok sayıda siyasetçi ve hak savunucusu gözaltında

8 ilde ev baskınları: Çok sayıda siyasetçi ve hak savunucusu gözaltında

HABER MERKEZİ – Ankara, Antep, Urfa, Diyarbakır, Batman, Adıyaman, Ağrı ve Bursa’da yapılan ev baskınlarında çok sayıda siyasetçi, hak savunucusu ve gazeteci gözaltına alındı. DBP Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç ile HDP’li eski vekil Behçet Yıldırım gözaltına alınanlardan.

Sekiz kentte düzenlenen ev baskınlarında aralarında siyasetçi, hak savunucusu ve gazetecilerin de olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Ankara’da Halkların Demokratik Partisi (HDP), İnsan Hakları Derneği (İHD), Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri (SES) yönetici ve üyelerinin aralarında bulunduğu 11 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanlar şöyle: İHD Ankara Şube Eşbaşkanı Fatin Kanat, SES yöneticileri Fikret Çalağan ve Belkıs Yurtsever, HDP PM üyesi Bereket Kar, HDP üyesi Mazhar Yerlikaya, Şehriban Başak, Ethem Özgan, Sabahattin Karlı, Kemal Akalın, Berfum Çolak, Ziya Cebeci.

HDP önceki dönem Adıyaman Milletvekili Behçet Yıldırım da evine düzenlenen baskınla gözaltına alınanlardan.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) muhabiri Hacı Yusuf Topaloğlu da Adıyaman’ın Kahta ilçesindeki evine düzenlenen baskınla gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi öğrenilemeyen Topaloğlu’nun, evde kalan aile fertlerinin tamamının yere yatırılarak, kafasına silah dayandığı belirtildi.

Bu baskınlardaki gözaltıların gerekçesi henüz öğrenilemedi.

img

Urfa’da sosyal medya paylaşımlarına gözaltı

Urfa’nın Viranşehir ilçesinde yapılan ev baskınlarında ise iki çocuk babası İrfan Erdem gözaltına alındı.

Sosyal medya paylaşımları gerekçesiyle “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla hakkında soruşturma açıldığı öğrenilen Erdem, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Diyarbakır, Batman ve Ağrı’da da gözaltılar

Diyarbakır ve Batman’da düzenlenen ev baskınlarında da çok sayıda siyasetçi gözaltına alındı.

Diyarbakır’da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Şirin Tunç ve HDP Kayapınar Belediyesi Meclis Üyesi Songül Dağ Kapancı gözaltına alınanlardan.

Batman’ın Gercüş ilçesinde ise Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Gercüş temsilcilerinden Mehmet Yıldırım gözaltına alındı.

Ağrı merkez ve Doğubayazıt ilçesinde sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında da üç siyasetçi gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler şöyle: HDP il yöneticisi Kazım Aslan, HDP Doğubayazıt ilçe yöneticileri Faruk Sevkan ve Okan Sekirden.

Bursa’da yedi gözaltı

Diğer yandan Bursa’da da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında HDP Yenişehir İlçe Eşbaşkanı Hidayet Elalmış’ın da aralarında bulunduğu yedi kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Gözaltına alınanlar Bursa Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

“HDP’yi fiilen kapatmak istiyorlar ama biz demirden leblebiyiz” 

HDP Hukuk ve İnsan Hakları Komisyonu Sözcüsü ve Batman Milletvekili Ayşe Acar Başaran, birçok ilde yapılan operasyonlarla çok sayıda siyasetçi, hak savunucusu ve gazetecinin gözaltına alınmasına tepki gösterdi.

İktidarın HDP’ye saldırı ve demokratik siyaseti tasfiye girişimleriyle var olmaya çalıştığını savunan Acar Başaran, HDP genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında, “Yargı, medya, devletin bütün zor aygıtlarıyla bize saldırarak, bir muhalefetin ya da bir iktidarın oluşmasını engellemeye çalışarak, bizleri ezmeye çalıştıklarına tanıklık ediyoruz” dedi.

Söz konusu operasyonlarla HDP’nin fiilen kapatılmak ve çalışamaz hale getirilmek istenildiğini belirten HDP’li vekil, “biz demirden leblebiyiz” diyerek iktidarın başarılı olamayacağı mesajını verdi.

“HDP’ye yapılan saldırıya ses çıkarmak hepimizin ortak görevi olmalıdır” diyen Acar Başaran, geri adım atmayacaklarını da yineledi.


Karınca, MA



Önceki Haber
HRW: Türkiye'nin 'güvenli bölgesi' güvenli değil, infazlar yapılıyor
Sonraki Haber
Twitter'dan 'aktif olmayan' hesapları silme kararı