Ana SayfaGüncel9 aydır kayıptı: KHK’li Gökhan Türkmen de emniyette ortaya çıktı

9 aydır kayıptı: KHK’li Gökhan Türkmen de emniyette ortaya çıktı

HABER MERKEZİ – Şubat ayından bu yana kayıp olan KHK’li Gökhan Türkmen’in de emniyette olduğu ortaya çıktı. Zehra Türkmen, Antalya polisi tarafından arandığını ve eşinin Ankara’ya götürüldüğünü belirtti.

Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile işinden atıldıktan sonra kaybolan ve kendisinden 9 aydır haber alınamayan Gökhan Türkmen’in Antalya Emniyet Müdürlüğü’nde olduğu ortaya çıktı.

Antalya polisi, Türkmen’in İl Emniyet Müdürlüğü’nde olduğu haberini eşi Zehra Türkmen’e telefonla verdi.

Eşini görüp göremeyeceğini merak eden Zehra Türkmen, “Ankara’ya götürülüyor. Ankara’ya gidin” yanıtı aldı.

Polisle gece saat 00.30’da telefonla yaptığı görüşmenin ardından Kayseri’den Ankara’ya gelen Zehra Türkmen, DW Türkçe’ye yaptığı açıklamada “Eşimin ailesi Antalya’da oturuyordu. Onlar da Antalya’da görüşemediler. Polis bana Ankara’da beklememi söyledi, bekliyorum” dedi.

Gökhan Türkmen

Eşi Gökhan Türkmen’in Şubat 2019’da ortadan kaybolan ilk KHK’li olduğunu belirten Zehra Türkmen, “Çok korkuyordum, onun yaşadığını öğrendiğim için mutluyum. İyi olması için dua ediyorum” diye konuştu.

Kayseri’den Ankara’ya gelirken biri 6, diğeri 11 yaşında olan çocuklarını kardeşine bıraktığını anlatan Zehra Türkmen, “Onlar babalarının kaçırıldığını bile bilmiyorlar. Çok zor bir süreç yaşıyoruz. Çocuklarımın tırnak yeme, dikkat bozukluğu, tuvalet alışkanlıklarında zorluklar gibi birçok sorunu var. Tek amacım ailece bir arada olmak. Bunun mücadelesini vereceğim” diye de ekledi.

Ne olmuştu?

15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen Olağanüstü Hal kapsamında çıkarılan KHK’lerle işinden ihraç edilen altı kişi, Şubat 2019’da ortadan kaybolmuştu.

Ailelerinin, avukatlarının ve sivil toplum örgütlerinin silahlı kişiler tarafından kaçırıldığını öne sürdüğü bu kişilerden dördünün 28 Temmuz’da Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında oldukları duyurulmuştu.

Yasin Ugan, Özgür Kaya, Erkan Irmak ve Salim Zeybek 12 günlük gözaltıyı takip eden savcılık sorgularının ardından tutuklanmıştı.

Tutuklamaların gerekçesi açıklanmazken, söz konusu dört kişinin de sorgularında avukatlara erişimin engellendiği belirtilmişti.

Yine Şubat ayında kayıplara karışan KHK’li Mustafa Yılmaz’ın da 22 Ekim’de Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’nde gözaltında olduğu ortaya çıkmıştı.

Previous post
Uçuş görevlileri greve gidiyor: Lufthansa bin 300 uçuşu iptal etti
Next post
Press report from Turkey: Releases in the shade of firings, detentions and hearings