Ana SayfaDünyaAB genelinde ‘iklim acil durumu’ ilan edildi

AB genelinde ‘iklim acil durumu’ ilan edildi

HABER MERKEZİ – Avrupa Parlamentosu önümüzdeki hafta Madrid’de düzenlenecek BM İklim Konferansı öncesinde AB genelinde “iklim acil durumu” ilan etti.

Avrupa Parlamentosu (AP), önümüzdeki hafta İspanya’nın başkenti Madrid’de düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) İklim Konferansı öncesinde iklim krizi konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla hazırlanan bir karar tasarısını kabul etti.

Yapılan oylamada parlamenterlerin büyük bölümü iklim değişikliğinin etkileri nedeniyle Avrupa Birliği (AB) genelinde “çevre ve iklim acil durumu” ilan edilmesi yönünde oy kullandı.

Bu bağlamda AB Komisyonu ve üye ülkelere iklim koruma konusunda daha aktif olmaları için talepte bulunulması hedefleniyor.

DW Türkçe’de yer alan habere göre tasarı uyarınca AP, 2030 yılına kadar karbondioksit emisyonunu düşürme hedefini 1990 yılına oranla yüzde 40 yerine yüzde 55 azaltmayı öngörüyor.

Ayrıca AB’nin en geç 2050 yılına kadar “iklim nötr” hedefine ulaşmak için çaba göstermesi planlanıyor.

Sosyal Demokrat Partili (SPD) Milletvekilli Delara Burkhardt’ın Avrupa genelinde nükleer enerjiden vazgeçilmesi talebi ise kabul görmedi.

Diğer yandan Almanya Hıristiyan Birlik Partili (CDU) Milletvekili Markus Ferber, Nazi Almanyası’nda yaşananlara gönderme yaparak kullanılan “acil durum” ifadesine sert bir biçimde karşı çıktı.

CDU’lu bir diğer milletvekili Peter Liese de ‘acil durum’ ifadesinin Almanya’da Hitler’in göreve gelerek demokrasiyi ortadan kaldırmasını ve basın özgürlüğü gibi temel hakları sınırlandırmasını hatırlattığını belirtti.


Oxford 2019’un sözcüğünü seçti: ‘İklim acil durumu’

Previous post
Nusaybin Davası: Dört tutukluya hem ağırlaştırılmış müebbet hem hapis cezaları
Next post
Ben bir Ah'tan virgüle döndüm aslında! - Reyhan Hacıoğlu