Ana SayfaDünyaABD’li senatörlerden “Türkiye’de insan hakları ihlalleri” yasa tasarısı

ABD’li senatörlerden “Türkiye’de insan hakları ihlalleri” yasa tasarısı

HABER MERKEZİ – Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Washington ziyareti sırasında ABD’li iki senatör, Türkiye’de insan hakları ihlalleriyle ilgili bir yasa tasarısı açıkladı.

ABD’de, Demokrat Partili Massachusetts Senatörü Edward J. Markey ve Oregon Senatörü Ron Wyden, Türkiye hükümetinin gazeteci, siyasetçi ve azınlıklara yönelik uyguladığı insan hakları ihlalleriyle ilgili bir yasa tasarısını Senato’ya sundu.

Tasarıda, düşünce suçundan tutuklu olanların ve siyasi mahkumların serbest bırakılması istenirken, basın, internet özgürlüğüne ve hukukun üstünlüğüne de vurgu yapıldı.

Senatör Wyden, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Washington’da ABD Başkanı Donald Trump ile görüşeceğine dikkat çekerek, “ABD özgürlükleri kısıtlayan hükümetlerin yanında yer alamaz” dedi ve şöyle devam etti:

“Trump, Erdoğan’ın insan hakları ihlallerine sessiz kalmanın yanında, onu kucaklıyor. Liderliğin olmadığı bir yerde kongre özgürlük için ayağa kalkmalı ve Erdoğan’ın Türk demokrasisine saldırıları sebebiyle hesap sormalıdır.
“Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonu tüm dünyada dikkat çekerken, Türk vatandaşlarının haklarının ihlali yeteri kadar dikkat çekmiyor.”

Senatör Markey ise Trump’ın otoriter siyasileri Beyaz Saray’da ağırlamaya devam ettiğini belirterek, “Trump, Erdoğan’a yaptığı daveti iptal etmeli ve Türkiye’nin yaptığı insan hakları ihlallerinin kabul edilemez olduğunu açık bir dille belirtmelidir” diye konuştu.

İki senatörün düzenlediği basın toplantısına, hakkında kırmızı bültenle uluslararası arama emri çıkarılan Enis Kanter’in de katıldığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Trump’ın saat 20.00’de Beyaz Saray’da görüşmesi bekleniyor.


Karınca, Euronews, Amerika’nın Sesi

PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir'de erkek şiddeti: Biri çocuk dört kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Hatay'da iki torununu cinsel istismara maruz bırakan erkek tutuklanmadı