Ana SayfaGüncel‘Ahmak’ polemiği: Soylu’nun tehdidine İmamoğlu’ndan yanıt, CHP’den tepki

‘Ahmak’ polemiği: Soylu’nun tehdidine İmamoğlu’ndan yanıt, CHP’den tepki

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, Avrupa Konseyi’nde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu’nu isim vermeden, “Türkiye’ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” sözleriyle tehdit etti. “Söyleyene bakarım adam mı diye!” sözleriyle Soylu’ya yanıt veren İmamoğlu, “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” dedi. CHP Sözcüsü Öztrak da Soylu’ya “Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır” sözleriyle karşılık verdi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim’de Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde, Türkiye’deki yerel seçimlere ilişkin hazırlanan rapor hakkında konuşmuştu.

İmamoğlu burada yaptığı konuşmada, 31 Mart ve 23 Haziran’da yapılan yerel seçim sürecinde karşılaştıkları zorlukları anlatmış, kamu kaynaklarının iktidar adayları lehine kullanılması, medyadaki eşitsiz ve adaletsiz davranışlar ile toplumu kutuplaştırıcı dilin kullanılması konularında örnekler vermişti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde konuşurken.

Konuşmasında HDP’li belediyelere kayyum atanmasını da eleştiren İmamoğlu, bunun hukuk devleti ilkesinin ihlal edilmesi olduğunu belirterek şunları söylemişti.

“Belediye başkanlarının görevden alınarak, yerlerine kayyım atanması ve bir kısmının tutuklanması özellikle hukuk devleti ilkesini ihlal etmektedir. Anayasada bu açıkça belirtilmektedir. Kime yapılırsa yapılsın, haksızlığa, hukuksuzluğa, adaletsizliğe açıkça ve hep birlikte ‘Hayır’ demek mecburiyetindeyiz.”

“Türkiye’yi şikayet eden ahmak, millet sana bedel ödetecek”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Merkezleri Eğitici Yetiştirme Kursu 2. Grup açılış programında İmamoğlu’nun Avrupa Konseyi’nde yaptığı konuşma ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Soylu, isim vermeden “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” sözleriyle İmamoğlu’nu tehdit etti.

“Bu iş o kadar bedava değil. Yazıklar olsun. Bu milletin sana okuttuğu okula yazıklar olsun. Bu milletin sana verdiği emeğe yazıklar olsun.
“Birileri eline silah alacak, dokuz aylık çocuklarımızı, 11 aylık bebeklerimizi şehit edecek, orada Kürt, Arap ve Türk kardeşlerimizin dükkanını açmasını engelleyecek, çocukların üniversiteye gitmesini engelleyecek, bunu o belediyenin belediye başkanları yapacak, sen de Avrupa Birliği Parlamentosu’na gideceksin veya oradaki belediye toplantısına gideceksin, Türkiye’yi şikayet edeceksin.
“Yazıklar olsun. Bunları söyleyemeyeceksek, bunları ifade edemeyeceksek yaptığımız görevin ne anlamı var. Bu kadar ucuz mu bu işler.”

İmamoğlu’ndan yanıt

İstanbul Üsküdar’daki Fethi Paşa Korusu’nda gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtlayan İBB Başkanı İmamoğlu, isim vermeden kendisini tehdit eden Bakan Soylu’ya yanıt verdi.

“Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye. Seviyesine inmeyeceğim bir alan bu. Seçim sürecinde de seviyesine inmeyeceğimi defalarca dile getirmiştim.
“31 Mart’ta seçimi iptal edenler ve dünyada, Avrupa’da, onların gözünde nereye düştüğümüz noktasında, o olan şeylere, biten şeylere baktığımızda, tam da işte 31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır.
“Daha çok haddini bilen bir tavrı olmadığı için Allah’a havale ediyorum. Ama ben, orada memleketimle ilgili çok değerli, çok güzel tespitler yaparak, savunmamı da yaparak, Avrupa’yı sorumluluğa da davet ederek cümleler kurdum. Üzücü. Bir içişleri bakanına yakışmadı.“

CHP’den tepki

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da İçişleri Bakanı Soylu’nun sözlerine tepki gösterdi.

“Süleyman Soylu seçilmiş birine kalkıp bu hakaretleri edecek kadar kendini kaybetmiş vaziyettedir. Atanmışların seçilmişlere bu şekilde konuşmaya hakları yoktur. Her yurt dışına çıktıklarında Türkiyeyi kötülediler. Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır.”

Daha önce de tehdit etmişti

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 31 Ağustos’ta Diyarbakır’da yerlerine kayyum atanan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Selçuk Mızraklı ve Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Ahmet Türk ile görüşmüştü.

Ziyaretin ardından Bakan Soylu, “İşini yap, başımızın üzerinde yerin var, ama işini yapmanın dışında başka işlerle meşgul olursan pejmürde ederiz. Bu kadar açık ve net. Bu ülke adına, bu millet adına, sağına soluna bakmayız” demişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Kuzeydoğu Suriye'de bir asker yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Ahmet Altan ve Nazlı Ilıcak'a hem hapis cezası hem tahliye