Ana SayfaGüncel‘Ahmak’ polemiği sürüyor: Soylu’dan İmamoğlu’na yanıt

‘Ahmak’ polemiği sürüyor: Soylu’dan İmamoğlu’na yanıt

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanı Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu’nun “Ben lafa bakarım laf mı diye, bir de söyleyene bakarım adam mı diye” sözlerine “Terörden görevden alınan belediye başkanlarını savunmak doğruysa İmamoğlu’ndan özür dilerim” şeklinde yanıt verdi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu arasındaki ‘ahmak’ polemiği sürüyor.

İmamoğlu’nun kendisine verdiği yanıta yönelik açıklama yapan Soylu, “Terörden görevden alınan belediye başkanlarını savunmak doğruysa İmamoğlu’ndan özür dilerim” diye konuştu.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Soylu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Mesele terörist olsa işin kolay olduğunu görüyorsunuz. Ama bu bir zihniyet ve anlayış meselesi. Gidip Avrupa’da, Strasbourg’da Türkiye’yi şikayet etmek, hukuk ihlalleri yaptığını iddia etmek, terörden görevden alınan belediye başkanlarını savunmak doğruysa ben milletimden ve İmamoğlu’ndan özür dilerim.”

Soylu, sözlerinin devamında ise Avrupa Konseyi’nde konuşma yapan İmamoğlu’nu isim vermeden hedef gösterdi:

“Resulayn’daki, Afrin’deki tünelleri ben mi açtım, malzemeleri ben mi verdim? Anneler HDP binası önünde niye oturuyor? Ondan sonra biz kötüyüz, yanlış söz söylüyoruz. Biz bedelini ödemeye hazırız.
“Sabah akşam geyik tartışmaları içinde mi olalım? Çöp toplamış toplamamış o İstanbul halkının bileceği iştir. Beni ilgilendiren terörü övmesidir. Bizim sorumluluklarımız var. Söylemezsek sorumluluklarımızı yerine getirmemiş oluruz.”

‘Ahmak’ polemiği

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 30 Ekim’de Fransa’nın Strasbourg kentinde düzenlenen Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi’nde, Türkiye’deki yerel seçimlere ilişkin hazırlanan rapor hakkında konuşmuştu.

Burada yaptığı konuşmada İmamoğlu, 31 Mart ve 23 Haziran’da yapılan yerel seçim sürecinde karşılaştıkları zorlukları anlatmış, kamu kaynaklarının iktidar adayları lehine kullanılması, medyadaki eşitsiz ve adaletsiz davranışlar ile toplumu kutuplaştırıcı dilin kullanılması konularında örnekler vermişti.

Konuşmasında HDP’li belediyelere kayyum atanmasını da eleştiren İmamoğlu, bunun hukuk devleti ilkesinin ihlal edilmesi olduğunu belirtmişti.

İçişleri Bakanı Soylu ise İmamoğlu’nun Avrupa Konseyi’nde yaptığı konuşma ile ilgili açıklamalarda bulunmuş, isim vermeden “Avrupa Parlamentosu’na gidip, Türkiye’ye gidip şikayet eden ahmağa söylüyorum. Bunun bedelini bu millet sana ödetecek” sözleriyle İmamoğlu’nu tehdit etmişti.

“Söyleyene bakarım adam mı diye!” sözleriyle Soylu’ya yanıt veren İmamoğlu da “31 Mart’ta seçimi iptal edenler ahmaktır” demişti.

Diğer yandan CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Soylu’ya “Bu lafın sorumluluğu vardır ve hesabı sorulacaktır” sözleriyle karşılık vermişti.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İngiltere'nin ardından Yunanistan: Donduruculu TIR'da 41 mülteci bulundu
Sonraki Haber
Sağlık Bakanlığı'ndan 'ıspanak' açıklaması: Dört ilde şüphe var, 21 kişi tedavi altında