Ana SayfaGüncelAhmet Altan yeniden tutuklandı

Ahmet Altan yeniden tutuklandı

HABER MERKEZİ – Tahliye olmasından bir hafta sonra yeniden gözaltına alınan gazeteci ve yazar Ahmet Altan tutuklandı.

Gazeteci ve yazar Ahmet Altan hakkında, dün İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın itirazı üzerine yeniden yakalama kararı çıkarılmıştı.

Bunun üzerine polis, İstanbul’un Kadıköy ilçesine bağlı Erenköy semtinde bulunan evine gelerek Altan’ı yeniden gözaltına almıştı.

Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülen Altan, bugün adliyeye sevk edildi.

Adliyedeki işlemleri tamamlanan Ahmet Altan, tutuklanarak cezaevine gönderildi.

“Ahmet Altan derhal serbest bırakılmalı”

Avrupa Birliği Komisyonu’nun İnsan Hakları’ndan Sorumlu Üyesi Dunja Mijatovic, Ahmet Altan’ın yeniden tutuklanmasını “anlamsız bir zulüm” diye tanımladı.

Mijatovic, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada “Birçok kez olduğu gibi, Türk mahkemeleri, Ahmet Altan’ın tutuklayarak bir kez daha anlamsız bir zulüm sergiledi” dedi ve ekledi: “Derhal serbest bırakılmalı.”

Ne olmuştu?

Fotoğraf: DHA

15 Temmuz darbe girişiminden önce katıldığı televizyon programında “darbe çağrışımı yaptığı” iddiasıyla yargılanan gazeteci ve yazar Ahmet Altan’a “silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçlamasıyla 10 yıl 6 ay hapis cezası, gazeteci Nazlı Ilıcak’a da 8 yıl 9 ay hapis cezası verilmişti.

Mahkeme heyeti, Altan ve Ilıcak’ın yurt dışına çıkış yasağıyla tahliyesini kararlaştırmıştı. Yazar Mehmet Altan ise beraat etmişti.

Ahmet Altan, 5 Kasım günü verilen kararın ardından aynı gün akşam saatlerinde tahliye edilmişti.

Altan’ın tahliyesine İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nca itiraz edilmişti.

İtirazı değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi de itirazı kabul ederek Altan’ın tahliye edilmesine yönelik kararı kaldırmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Elazığ'da tren otomobile çarptı, iki kişi yaşamını yitirdi
Sonraki Haber
Batman'da kadın cinayetlerini protesto eden kadınlara gözaltı