Ana SayfaGüncelAkşener’den Erdoğan’a ‘Boğaziçi’ tepkisi

Akşener’den Erdoğan’a ‘Boğaziçi’ tepkisi

HABER MERKEZİ – “Boğaziçi yasa teklifi” nedeniyle hükümeti eleştiren İYİ Parti lideri Akşener, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a seslenerek “Milletin kötü yönettiğiniz için elinizden alıp Ekrem İmamoğlu’na verdiği yetkiyi gasp etmeye kalkma” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin Meclis’teki grup toplantısında yaptığı konuşmada İstanbul Boğazı’ndaki yetkinin İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) alınmasını öngören yasa teklifi nedeniyle AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümeti eleştirdi.

İstanbul Boğazı’nın dünyanın en güzel yerlerinden biri olduğunu dile getiren Akşener, “İstanbul’u betona boğan iktidar milletin rahatsızlığını gördüğü andan itibaren Boğaziçi İmar Kanunu’nda bazı değişiklikler yaptı” dedi ve şöyle devam etti:

“Belediyenin ellerinden gideceğini gördüğü için yetkiyi Ankara’ya almaya dönük adımlar attı. İstanbul Boğazı ve çevresi kanunsuz dikilen binalarla dolu. Bu binalara yıllarca İstanbul’u yönetmiş belediye başkanının aile şirketinin binası da dahil.
“Tarihi yalılarda kafalarına göre tadilat yapanlar, AK Parti iktidarının vazgeçemediği yandaş müteahhitler…”

İktidarın şimdi de ‘beton dikmeye devam edeceğim’ dediğini belirten İYİ Parti lideri, “O yüzden de İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin elindeki yetkiyi almaya çalışıyor. Dünyanın incisi Boğaziçi’nin sahibi millettir” diye konuştu.

Erdoğan’a “milletle inatlaşma” diye seslenen Akşener, “Milletin kötü yönettiğiniz için elinizden alıp Ekrem İmamoğlu’na verdiği yetkiyi gasp etmeye kalkma. Sana bütün kapılarını açan milletin iradesine saygı duymayı öğren” dedi.

Boğaziçi yasası taslağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın hazırladığı yeni kanun tasarısına göre İstanbul Boğazı’nda yetki İBB’den alınacak.

Tasarıya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Boğaz’daki dört ilçe belediyesinin yetkileri Cumhurbaşkanlığı’nın atamasıyla belirlenecek bir kurula devredilecek.

Bu kurulların yetkileri arasında ise Boğaz’daki imar ve cins değişikliklerinin yanı sıra ormanların statüsünü belirleme de var.


Bakanlığın kanun taslağı: İmar izni dahil Boğaz’da yetki İBB’den alınacak

Previous post
Şüpheli kadın ölümü: Gülcan Işık evinde yaşamını yitirmiş halde bulundu
Next post
İddia: Erdoğan ABD'ye gitmeyebilir