Ana SayfaDünyaAlmanya’dan Türkiye için seyahat uyarısı: “VPN ağları denetleniyor”

Almanya’dan Türkiye için seyahat uyarısı: “VPN ağları denetleniyor”

HABER MERKEZİ – Almanya, Türkiye’ye yönelik seyahat tavsiyelerini güncelleyerek vatandaşlarına “VPN ağları denetleniyor” uyarısında bulundu.

Almanya Dışişleri Bakanlığı, Türkiye’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarına yönelik uyarılarını güncelledi.

Son güncellemede Türkiye’ye seyahat edecek olan Almanya vatandaşlarına Sanal Özel Ağ (VPN) uyarısı yapıldı.

Yapılan uyarıda, Türkiye’de VPN ağlarınının kullanımının denetlendiğine dikkat çekilerek, “doğrulanmamış VPN ağı kullanımı cezalandırılabilir” denildi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı ayrıca, daha önce yaptığı uyarıları da güncelleyerek yineledi.

Türkiye’de “Cumhurbaşkanına hakaret” ya da “örgüt üyeliği veya örgüt propagandası” suçlarından yargılananların, hapis cezasına çarptırılma riskiyle karşı karşıya bulunduğu hatırlatıldı:

“Türkiye’ye giriş ve çıkışlarda, son dönemde herhangi bir kişinin gözaltına alınmaması, benzer gerekçelerle bir cezai kovuşturma tehdidi bulunmadığı anlamına gelmemektedir.”

“Sınır bölgelerine seyahat etmeyin” uyarısı

Öte yandan Almanya, Türkiye’nin 9 Ekim’de Kuzeydoğu Suriye’ye yönelik başlattığı askeri harekat üzerine seyahat tavsiyelerini güncellemiş, vatandaşlarından sınır bölgelerine seyahat etmekten kaçınmalarını istemişti.

Almanya Dışişleri Bakanlığı yaptığı son güncellenmelerle bu uyarılarını daha keskin ifadelerle yineledi ve ayrıntılandırdı.

Vatandaşlarını Türkiye’nin Suriye ve Irak ile sınır bölgesine seyahat etmemeleri konusunda uyaran Almanya, “Diyarbakır, Cizre, Silopi, İdil, Yüksekova, Nusaybin, Batman, Siirt, Mardin, Şırnak ve Hakkari’ye gitmekten kaçınılması elzem” ifadelerine yer verdi.

Ayrıca “Türkiye genelinde saldırı tehlikesinin arttığı göz önünde bulundurulmalı” denilen son güncellemede, şu uyarı da yapıldı:

“Türkiye’nin Suriye’deki askeri operasyonları da dikkate alındığında, terör gruplarının, özellikle büyük metropollerde, saldırı düzenleme çabalarını sürdürecek olmaları hiçbir şekilde dışlanamaz. Bu saldırılarda doğrudan yabancılar hedef alınabilir.”

Bu arada Türkiye seyahat tavsiyelerinde bir de fotoğraf uyarısı yer alıyor.

“Fotoğraf çekmekten kaçının, ihtiyatlı olun, icabında izin isteyin” ifadelerine yer verilen bu bölümde, Türkiye’de askeri ve diğer güvenlik kurumlarının, sınır bölgelerinin ve güvenlik kurumu çalışanlarının fotoğraflarının çekilmesine izin verilmediğine dikkat çekildi.

“Mezarlıklar, dini yerler ve özel mülklerde fotoğraf çekilmesi halkın ve güvenlik güçlerinin olumsuz tepkisine yol açabilir.”

Türkiye, dünyada en çok VPN kullanılan 3’üncü ülke oldu


VPN nedir?

Virtual Private Network (Sanal Özel Ağ) kavramının kısaltması olarak kullanılan VPN, günümüzde internet engellerini aşmanın en kolay yollarından birisi olarak görülüyor.

Bilgisayarınıza veya akıllı telefonunuza kurduğunuz bir VPN servisi ile dünyanın farklı bir bölgesinde çalışan bir sunucuya bağlanabiliyorsunuz.

Bağlandığınız sunucu ile sizin bilgisayarınız arasındaki trafiği şifreleyen servis, internet protokolünüzü (IP) değiştirerek internet sağlayıcınızın getirdiği kısıtlamaları aşmanızı sağlıyor.


Karınca, DW Türkçe
Previous post
BM: Dünyada 7 milyondan fazla çocuk özgür değil
Next post
İstanbul'da mobilya atölyesinde yangın: İki kişi yaşamını yitirdi