Ana SayfaToplumsal CinsiyetAmcası tarafından cinsel istismara uğradı, babası ve dedesi ‘şikayetçi olma’ dedi

Amcası tarafından cinsel istismara uğradı, babası ve dedesi ‘şikayetçi olma’ dedi

HABER MERKEZİ – İzmit’te 14 yaşındaki bir çocuk, 4 yaşından itibaren amcası tarafından cinsel istismara maruz bırakıldığını söyledi. Çocuğun babası ve dedesini istismarı ört pas etmek istediği belirtilirken, annenin şikayeti üzerine erkek hakkında dava açıldı.

İzmit’te yaşayan 14 yaşındaki bir kız çocuğunun, amcası tarafından yıllardır sistematik cinsel istismara maruz bırakıldığı ortaya çıktı.

İstismar, çocuğun intihar teşebbüsünde bulunmasının ardından öğrenildi.

Çocuk, annesine 4 yaşından itibaren amcası F.A. tarafından istismara maruz bırakıldığını söyledi.

Annenin şikayeti üzerine gözaltına alınan erkek tutuklandı.

İstismar, adli tıp raporları tarafından da belgelendi.

Yaşananların ardından evli olduğu erkeğe boşanma davası açan kadın, eşi C.A. ile kayınpederi T.A.’nın istismarın gizli kalmasını istediklerini söyledi.

‘Ölümle tehdit edildim’

Kadın, boşanma aşamasında olduğu erkek ve ailesinin kendisini ölüm tehdit ettiğini, çocuklarını da alarak evden ayrıldığını anlattı.

Evli olduğu erkeğin kendisine şikayetçi olmaması için baskı yaptığını ancak kendisinin davanın peşini bırakmayacağını belirten, F.A. hakkında açılan davanın ilk duruşmasının yarın yapılacağını belirtti.

“Kızımı sosyal hizmetler almak istedi. Ben kendim koruyacağımı ve asla vazgeçmeyeceğimi söyledim. Vazgeçmem de. Bütün raporlar kızımın doğru söylediğini kanıtlıyor. Yaşadıkları çok kötü. Hepimiz şu an psikolojik destek alıyoruz. O tutuklandı.
Yarın mahkememiz görülecek. Durumları iyi, güçlüler. Ama ben bu davanın peşini bırakmayacağım. Kızıma, bize bunu yaşatanın cezasını alana kadar peşinde duracağım. Kızlarımın her zaman arkasında durup, onlardan desteğimi esirgemeyeceğim. Adaletin yerini bulmasını istiyorum.”
Previous post
Tahrip edilmişti: Dipsiz Göl Doğal Sit Alanı ilan edilecek
Next post
"İstanbul’da 21 ilçenin atıksuyu doğrudan denize karışıyor"